II dekada, II
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:                                   płatki
orkiszowe na mleku z Żurawiną 
                                                    
I rodzynkami
                                                      Pieczywo
mieszane ,masło
                                                      Wędlina ,twarożek z kiełkami rzodkiewki
                                                     ogórek małosolny
                                                     herbata z
cytryną
OBIAD:                                         Zupa
barszcz biały z kiełbaską
                                                     Spaghetti  mięsno-ziołowe
                                                      Z serem tartym i bazylią
                                                     Kompot wieloowocowy 
Podwieczorek:                        jabłko
Kolacja:                                 pieczywo mieszane , masło
                                              Wędlina , pasta jajeczna
                                             Papryka czerwona i żółta
                                             
Herbata zielona z cytryną
WTOREK
Śniadanie:                              Ryż jaśminowy na
mleku 1,5%
                                                     Bułka maślana
(lub) grahamka
                                                      Serek waniliowy
                                                      dżem truskawkowy, herbata owocowa
OBIAD:                                   Zupa ryżanka z pomidorami i natką
pietruszki
                                                Kurczak po
węgiersku z papryką kolorową , cebulką i
                                               Cukinią 
                                                Makaron kolorowy (
kukurydziany)
                                                      Kompot z suszonych owoców
Podwieczorek:               wafle ryżowe  naturalne     
Kolacja:                                         Pieczywo
mieszane ,masło
                                                        parówki 
z szynki
                                                        sos pomidorowy ,herbata z cytryną
ŚRODA
Śniadanie:                                   kasza manna
na  mleku
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      salami , szynka drobiowa
                                                      papryka trzy kolory
                                                      herbata melisowa
OBIAD:                                         Zupa
krupnik z kaszą pęczak i natką pietruszki
                                        Pyzy ziemniaczane z cebulką
                                                  Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem i  olejem z wiesiołka
                                           
Kompot owocowy
Podwieczorek:                          pestki słonecznika
Kolacja:                                       pieczywo mieszane ,masło
                                                   Jajko na twardo , szczypiorek 
                                                   Ogórek kiszony , majonez ( domowej produkcji )J
                                                      herbata miętowa
CZWARTEK
                                                      Kawa zbożowa z
mlekiem
Śniadanie:                                   pieczywo
mieszane ,masło
                                                      pasta z zielonej soczewicy
                                                      szynka
wieprzowa , papryka zielona
                                                       herbata z cytryną
OBIAD:                                        Zupa
kapuśniak  z kminkiem i majerankiem
                                                  Placuszki z
jabłkiem  i cynamonem                        
                                                      kompot
śliwkowy
Podwieczorek:                           Gruszka
Kolacja:                                        sałatka
z ananasem ,kukurydzą , sezamem
                                                   I
wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
                                                     chleb graham ,masło , herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie:                                kasza jaglana na mleku 1,5%
                                                     pieczywo
mieszane ,masło
                                                     ser gouda , wędlina
                                                     papryka żółta , ogórek kiszony
                                                    herbata rumiankowa
OBIAD:                                       Zupa  szpinakowa (krem) z grzankami czosnkowymi
                                                   Zapiekanka z brokułem , papryką , serem feta  i kurczakiem
W sosie czosnkowym
W sosie czosnkowym
                                                   Kompot z jabłek
Podwieczorek:                   paluszki z sezamem
   Kolacja :                    Pieczywo mieszane , masło
                                        twarożek ziołowy , pomidor
suszony
                                      Wędlina ,
papryka zielona
                                      Herbata z miodem i
cytryna              
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz