Dekada I, pierwszy
tydzień ( jesienno-zimowy )
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki owsiane z mlekiem 2% i
suszonymi owocami
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda ,
szynka z indyka
Papryka
czerwona
Herbata rumiankowa
Obiad: Zupa ogórkowa zabielana jogurtem naturalnym
Z natką pietruszki
Makaron świderki z białym serem i suszonymi
morelami
Kompot z jabłek
Podwieczorek:
Placek drożdżowy
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Pasta jajeczna , polędwica
sopocka
Ogórek kiszony ,
papryka żółta
Herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie: Ryż brązowy na mleku 1,5%
bułka grahamka, masło
ser Bieluch , szynka gotowana
papryka zielona
herbata
zielona z miodem
Obiad: Zupa Rosół z kaczki z
kluseczkami i zieleniną
Pulpety w sosie pomidorowym
Kasza gryczana niepalona
Surówka z buraczków czerwonych
z olejem z wiesiołka
kompot
wieloowocowy
Podwieczorek: Pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Twarożek ze
szczypiorkiem
Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek kiszony
Herbata miętowa
ŚRODA
Śniadanie: kawa zbożowa z mlekiem
Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
bułka grahamka , masło
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa z brokułami marchewką i natką pietruszki (krem)
z grzankami razowymi na maśle czosnkowo -
ziołowym
Paluszki rybne
Kasza jaglana , surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem , oliwa z oliwek i siemieniem lnianym
Kasza jaglana , surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem , oliwa z oliwek i siemieniem lnianym
kompot z suszonych owoców
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja: chleb razowy pełnoziarnisty ,
masło
pasztecik drobiowy
ogórek kiszony
herbata zielona
CZWARTEK
Śniadanie: owsianka na wodzie z rodzynkami i żurawiną
pieczywo mieszane ,masło
ser żółty ,kabanosy ,papryka czerwona
herbata koperkowa
OBIAD: Zupa
grochowa z majerankiem i kminkiem
Kotlety z kaszy
gryczanej z warzywami
Z sosem pieczarkowym
Surówka z białej rzepy
Podwieczorek: suszone morele
kolacja: bułka z dynią/grahamka ,masło
pasta z makreli,
szynka gotowana
papryka żółta , ogórek
kiszony
herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie: Mleko sojowe do picia
jajko na twardo , szczypior
polędwica sopocka , ogórek zielony
herbata miętowa z cytryną
OBIAD: Zupa krupnik z kasza jaglaną z
natką pietruszki
Pierogi leniwe z sosem jogurtowo-owocowym
Marchew z jabłkiem
Kompot z suszonych jabłek
Podwieczorek: Jabłko , gruszka
Kolacja: Pieczywo mieszane , masło
Twarożek na słodko (
posypany gorzką czekoladą )
Powidła śliwkowe
Herbata zielona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz