PLUSZOWY MIŚ

piątek, 22 maja 2015

Jadłospis 25-29.05

                                 Dekada I, pierwszy tydzień    ( Wiosenno-letni )
 PONIEDZIAŁEK                                                              
Śniadanie:            płatki owsiane z mlekiem 2% i bananem                         
                              Pieczywo mieszane , masło
                              Ser gouda , szynka z indyka
                                 Rzodkiewka , szczypior
                             Herbata rumiankowa          
                                      
Obiad:                   Zupa Rosół z makaronem i lubczykiem
                                 Pulpeciki w sosie pomidorowym
                               Kasza gryczana niepalona
                              Surówka z roszpunki i Rukli z rzodkiewką i oliwą z oliwek
                           Kompot z jabłek                                                                                                                                           
             
Podwieczorek:  Placek drożdżowy   
Kolacja:                Pieczywo  mieszane ,masło
                              Pasta jajeczna , polędwica sopocka
                             Ogórek kiszony , papryka żółta

                           Herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie:            Ryż brązowy na mleku 1,5%
                               bułka grahamka, masło
                               ser Bieluch , szynka gotowana
                             papryka żółta , pomidor
                               herbata  zielona z miodem
Obiad:            Zupa ogórkowa zabielana jogurtem naturalnym
                                           Z natką pietruszki
                        Makaron świderki z białym serem rodzynkami i musem 
                                        truskawkowym      
                            
                             kompot wieloowocowy
Podwieczorek:     Pestki słonecznika

Kolacja:          pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek ze szczypiorkiem
        Kiełbasa żywiecka podsuszana  , ogórek kiszony  
ŚRODA
Śniadanie:     owsianka na wodzie z rodzynkami i żurawiną
                        pieczywo mieszane ,masło
                        ser żółty ,kabanosy ,papryka czerwona
                        herbata koperkowa
OBIAD:           Zupa  grochowa z majerankiem i kminkiem
                       Kluski śląskie w sosie koperkowym z wiejską śmietaną
                       Surówka z marchewki i selera
Podwieczorek:   Kiwi

kolacja:            bułka z dynią/grahamka ,masło
                          pasta z makreli, szynka gotowana
                          papryka żółta , Rzodkiewka , sałata głowiasta
                          herbata zielona
       CZWARTEK

Śniadanie:              kawa zbożowa z mlekiem
                                 Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
                                bułka grahamka , masło
                                herbata rumiankowa
                              
OBIAD:                   Zupa z brokułami marchewką i natką pietruszki  (krem)
                               z grzankami razowymi na maśle czosnkowo - ziołowym
                              Placki marchewkowe z serkiem
                               Surówka z białej rzepy
                                kompot z suszonych owoców
         
Podwieczorek:     Kompot z rabarbaru

Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty , masło
                                 pasztecik drobiowy
                                 ogórek kiszony
                                  herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie:        Mleko sojowe do picia
                           jajko na twardo , szczypior
                           polędwica sopocka , pomidor
                           herbata miętowa z cytryną
                           
OBIAD:              Zupa krupnik z kasza jaglaną z natką pietruszki
                           Paluszki rybne
                           Ziemniaki , surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem , oliwa z oliwek i siemieniem lnianym
                               Kompot z suszonych jabłek
Podwieczorek:  Jabłko , gruszka

Kolacja:           Pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek na słodko ( posypany gorzką czekoladą )
                          Powidła śliwkowe
                     Herbata zielona 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz