Dekada I, pierwszy
tydzień ( Wiosenno-letni )
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki
owsiane z mlekiem 2% i bananem
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda , szynka z indyka
Rzodkiewka , szczypior
Herbata rumiankowa
Obiad: Zupa Rosół z makaronem i lubczykiem
Pulpeciki w sosie pomidorowym
Kasza gryczana niepalona
Surówka z roszpunki i Rukli z rzodkiewką i oliwą z oliwek
Kompot z jabłek
Podwieczorek: Placek drożdżowy
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Pasta jajeczna , polędwica
sopocka
Ogórek kiszony , papryka żółta
Herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie: Ryż brązowy na mleku 1,5%
bułka grahamka, masło
ser Bieluch , szynka gotowana
papryka żółta , pomidor
herbata zielona z miodem
Obiad: Zupa ogórkowa zabielana jogurtem naturalnym
Z natką pietruszki
Makaron świderki z białym serem rodzynkami i musem
truskawkowym
kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Twarożek ze szczypiorkiem
Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek kiszony
ŚRODA
Śniadanie: owsianka na
wodzie z rodzynkami i żurawiną
pieczywo mieszane ,masło
ser żółty ,kabanosy ,papryka czerwona
herbata koperkowa
OBIAD: Zupa grochowa z majerankiem i kminkiem
Kluski śląskie w sosie
koperkowym z wiejską śmietaną
Surówka z
marchewki i selera
Podwieczorek: Kiwi
kolacja: bułka z
dynią/grahamka ,masło
pasta
z makreli, szynka gotowana
papryka żółta , Rzodkiewka , sałata głowiasta
herbata zielona
Śniadanie: kawa
zbożowa z mlekiem
Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
bułka grahamka , masło
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa z brokułami marchewką i natką pietruszki (krem)
z grzankami razowymi na maśle czosnkowo -
ziołowym
Placki marchewkowe z serkiem
Surówka z białej rzepy
kompot z suszonych owoców
Podwieczorek: Kompot z rabarbaru
Kolacja: chleb razowy pełnoziarnisty , masło
pasztecik drobiowy
ogórek kiszony
herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie: Mleko sojowe
do picia
jajko na twardo , szczypior
polędwica sopocka , pomidor
herbata miętowa z cytryną
OBIAD: Zupa krupnik
z kasza jaglaną z natką pietruszki
Paluszki rybne
Ziemniaki , surówka z kiszonej
kapusty z jabłkiem , oliwa z oliwek i siemieniem lnianym
Kompot z suszonych jabłek
Podwieczorek: Jabłko , gruszka
Kolacja: Pieczywo
mieszane , masło
Twarożek na słodko ( posypany gorzką
czekoladą )
Powidła śliwkowe
Herbata
zielona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz