1 dekada 2 tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Płatki orkiszowe z mlekiem 1,5%
Pieczywo mieszane , masło
Wędlina , ser Bieluch
Pomidor , sałata
głowiasta
herbata zielona
jabłko
Obiad: Zupa zalewajka z jajkiem
Spaghetii mięsno ziołowe
z tartym serem i Bazylią
Kompot z jabłek z
dodatkiem świeżej mięty
Podwieczorek:
Kiwi
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
pasta jajeczna
,szynka z indyka
ogórek świeży , kiełki brokuły
herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie: kasza manna na mleku 1,5%
bułka grahamka
,masło
ser żółty
,kiełbasa żywiecka
kalarepka ,
rzodkiewka
Obiad: Zupa pieczarkowa z
makaronem i wiejską śmietaną
Gotowana
cielęcina w rosole z warzywami
Kalafior ,
brokuł , marchewka
Kasza jęczmienna
Kompot
wieloowocowy
Podwieczorek: pestki słonecznika
Kolacja: mleko sojowe
Pieczywo
mieszane ,masło
szynka
gotowana , pasta twarogowa
sałata ,
papryka czerwona
herbata
rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie: kakao
Pieczywo mieszane
, masło
Ser gouda , polędwica sopocka
Pomidor , sałata
Herbata z cytryną i miodem
Obiad: zupa z fasolką szparagową i koperkiem
Paluszki rybne z mizerią
Ryż jaśminowy
Kompot owocowy
Podwieczorek: śliwka
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
Twarożek ze
szczypiorem , kiełbasa żywiecka
Ogórek kiszony
, papryka żółta
herbata
miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku
rogal drożdżowy
, masło
powidła
śliwkowe
herbata z
cytryną
OBIAD: Zupa pomidorowa ze
świderkami i bazylią
Kotlet mielony
drobiowy
ryż brązowy
kalafior gotowany
kompot
jabłkowy
Podwieczorek: brzoskwinia
Kolacja Pieczywo mieszane , masło
Jajko na twardo ,
szczypiorek
Wędlina , papryka
trzy kolory
herbata rumiankowa
PIĄTEK
Śniadanie: mleko do picia(sojowe)
pieczywo
mieszane ,masło
pasztet
drobiowy , ogórek małosolny
herbata
zielona z cytryną
OBIAD: Zupa rosół z lanymi kluseczkami i
natka pietruszki
Pierogi z
truskawkami
sos
jogurtowo - owocowy
Podwieczorek: Arbuz
Kolacja: bułka z ziarnem ,masło
pasta z
makreli ,ser biały
ogórek
zielony , papryka żółta
sałata masłowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz