PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 27 lipca 2015

Jadłospis 27-31.07

                      1 dekada 2 tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:    Płatki orkiszowe z mlekiem 1,5%
                      Pieczywo mieszane , masło
                      Wędlina , ser Bieluch
                       Pomidor , sałata głowiasta
                         herbata zielona
                      jabłko  
       
Obiad:              Zupa zalewajka z jajkiem
                      Spaghetii mięsno ziołowe z tartym serem i Bazylią
                          Kompot z jabłek z dodatkiem świeżej mięty
           
Podwieczorek: Kiwi

Kolacja:             Pieczywo mieszane ,masło
                           pasta jajeczna ,szynka z indyka
                      ogórek świeży  , kiełki brokuły
                           herbata miętowa

WTOREK
Śniadanie:              kasza manna na mleku 1,5%
                                 bułka grahamka ,masło
                                 ser żółty ,kiełbasa żywiecka
                                 kalarepka , rzodkiewka
                                
Obiad:                     Zupa pieczarkowa z makaronem  i wiejską śmietaną
                                Gotowana cielęcina w rosole z warzywami
                                Kalafior , brokuł , marchewka
                               Kasza jęczmienna
                                 Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:       pestki słonecznika

Kolacja:                   mleko sojowe
                                 Pieczywo mieszane ,masło
                                 szynka gotowana , pasta twarogowa
                                 sałata , papryka czerwona
                                 herbata rumiankowa
                                                                                                                          
ŚRODA

Śniadanie:             kakao
                             Pieczywo mieszane , masło
                            Ser gouda , polędwica sopocka
                            Pomidor , sałata
                  Herbata z cytryną i miodem
Obiad:       zupa z fasolką szparagową i koperkiem
                   Paluszki rybne z mizerią
                    Ryż jaśminowy
                                   Kompot owocowy
  Podwieczorek: śliwka

Kolacja:                   pieczywo mieszane ,masło
                                 Twarożek ze szczypiorem , kiełbasa żywiecka
                                 Ogórek kiszony , papryka żółta
                                 herbata miętowa
                      
   CZWARTEK
Śniadanie:                Płatki owsiane na  mleku
                                rogal drożdżowy , masło
                                 powidła śliwkowe
                                   herbata z cytryną
OBIAD:                      Zupa pomidorowa ze świderkami i bazylią
                               Kotlet mielony drobiowy
                                    ryż brązowy
                              kalafior gotowany
                                    kompot jabłkowy
Podwieczorek:       brzoskwinia

Kolacja                  Pieczywo mieszane , masło
                              Jajko na twardo , szczypiorek
                              Wędlina , papryka trzy kolory
                           herbata rumiankowa
                                  
PIĄTEK
Śniadanie:                mleko do picia(sojowe)
                                  pieczywo mieszane ,masło
                                  pasztet drobiowy , ogórek małosolny
                                   herbata zielona  z cytryną                                                   
OBIAD:                     Zupa rosół z lanymi kluseczkami i natka pietruszki
                                  Pierogi z truskawkami
                                   sos jogurtowo - owocowy
                             
Podwieczorek:        Arbuz

Kolacja:                     bułka z ziarnem ,masło
                                   pasta z makreli ,ser biały
                                    ogórek zielony , papryka żółta
                                sałata masłowa


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz