PLUSZOWY MIŚ

piątek, 31 lipca 2015

Jadłospis 3-7.08

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:              Kawa zbożowa z mlekiem
                                Pieczywo  mieszane ,masło
                                szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
                                ogórek małosolny , pomidor
                                 herbata miętowa
OBIAD:               Zupa  Jarzynowa  zabielana wiejską śmietaną
                            Makaron rurki ze szpinakiem i kozim serem
                            I pomidorem koktajlowym
                            Kompot z wiśni z własnego ogrodu
                             
Podwieczorek:    brzoskwinia

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                               Wędlina , serek wiejski
                            Papryka zielona i żółta
                                herbata rumiankowa
                         

WTOREK
Śniadanie:               pieczywo tostowe żytnie, masło
                                   Ser gouda , wędlina
                                    Ogórek  zielony ,  kiełki  z brokuły
                                    Kakao ,herbata zielona
OBIAD:                      Zupa  zacierkowa z natką pietruszki
                                 Sznycel z indyka  w panierce
                                    Kasza gryczana niepalona
                                   fasolka szparagowa z bułeczką
                               kompot  z malin
          
Podwieczorek:       krakersy

Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                Wędlina ,pasta twarogowa  z warzywami
                                Sałata , pomidor , szczypiorek
                                herbata rumiankowa 
                  
ŚRODA
Śniadanie:           lane kluski na mleku
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               dżem truskawkowy
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa  ogórkowa z koperkiem
                             Pierogi ruskie
                             Sałatka z ogórka małosolnego z papryką i cebulką
                               kompot wieloowocowy
         
Podwieczorek:      Arbuz

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,
                               Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
                           
CZWARTEK
Śniadanie:             owsianka na mleku 1,5%
                               bułka grahamka ,masło
                               pasztet drobiowy ,ser gouda
                              rzodkiewka , sałata
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa  z botwinką i burakami  zabielana
                             Pulpety w sosie koperkowym
                             Kasza jęczmienna
                             Brokuł gotowany
Podwieczorek:     Pestki słonecznika

Kolacja:              Rogal drożdżowy , masło
                          Serek waniliowy
                          Dżem porzeczkowy
                          Herbata owocowa
                             

PIĄTEK
Śniadanie:             Kakao
                            pieczywo mieszane ,masło
                           twarożek z ziołami
                           kabanosy , kiełki rzodkiewki
                           herbata rumiankowa
                           
OBIAD:             Zupa kalafiorowa z koperkiem
                      Paluszki rybne
                   Ryz brązowy
                     Warzywa gotowane na parze   
                       Kompot owocowy
        Podwieczorek:   kiwi
   
Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
(wiejskie)      Jajecznica ze szczypiorkiem
                           herbata miętowa


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz