Dekada I, pierwszy
tydzień ( Wiosenno-letni )
Poniedziałek
Śniadanie: płatki
owsiane z mlekiem 2% i bananem
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda , szynka z indyka
pomidor , szczypior
Herbata rumiankowa
Obiad: Zupa Rosół z makaronem i lubczykiem
Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem
Ryż jaśminowy
Marchew gotowana
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Placek drożdżowy
Kolacja: Pieczywo
mieszane ,masło
Pasta jajeczna , polędwica
sopocka
Ogórek kiszony , papryka żółta
Herbata miętowa
Wtorek
Śniadanie: Ryż
brązowy na mleku 1,5%
bułka grahamka, masło
ser Bieluch , szynka gotowana
papryka żółta , pomidor
herbata
zielona z miodem
Obiad: Zupa ogórkowa
zabielana jogurtem naturalnym
Z
natką pietruszki
Pierogi ruskie z cebulką
Sałatka z pomidora
kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Pestki
słonecznika
Kolacja: pieczywo
mieszane , masło
Twarożek ze szczypiorkiem
Kiełbasa żywiecka podsuszana , pomidor
Sałata , herbata rumiankowa
Środa
Śniadanie: kawa
zbożowa z mlekiem
Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
bułka grahamka , masło
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa z brokułami marchewką i natką pietruszki (krem)
z grzankami razowymi na maśle czosnkowo -
ziołowym
Paluszki rybne
Ziemniaki
Surówka z kalarepki i rzodkiewki
kompot z czarnych porzeczek
Podwieczorek: nektarynki
Kolacja: chleb
razowy pełnoziarnisty , masło
pasztecik drobiowy
ogórek kiszony
herbata zielona
Czwartek
Śniadanie: owsianka na
wodzie z rodzynkami i żurawiną
pieczywo mieszane ,masło
ser żółty ,kabanosy ,papryka czerwona
herbata koperkowa
OBIAD: Zupa grochowa z majerankiem i kminkiem
Knedle ze
śliwkami , polane śmietanką
Bukiet
owoców
Podwieczorek: Arbuz
kolacja: bułka z
dynią/grahamka ,masło
pasta
z makreli, szynka gotowana
papryka żółta , Rzodkiewka , sałata głowiasta
herbata zielona
Piątek
Śniadanie: Mleko sojowe
do picia
jajko na twardo , szczypior
polędwica sopocka , pomidor
herbata miętowa z cytryną
OBIAD: Zupa krupnik
z kasza jaglaną z natką pietruszki
Placki ziemniaczane
Sałatka z ogórka małosolnego
kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia własnego soku owocowego
Kolacja: Pieczywo
mieszane , masło
Twarożek na słodko ( posypany gorzką czekoladą )
Powidła śliwkowe
Herbata
zielona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz