II dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki
orkiszowe na mleku
Pieczywo mieszane ,masło
Wędlina ,twarożek z kiełkami rzodkiewki
Pomidor , sałata
herbata z cytryną
OBIAD:
Zupa jarzynowa z koperkiem
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: brzoskwinia
Kolacja: pieczywo
mieszane , masło
Wędlina , pasta jajeczna
Papryka
czerwona i żółta
Herbata zielona z cytryną
WTOREK
Śniadanie: Ryż jaśminowy na
mleku 1,5%
Bułka maślana (lub) grahamka
Serek waniliowy
dżem truskawkowy, herbata owocowa
OBIAD: Zupa
pomidorowa z makaronem i natką pietruszki
Placki z jabłkiem, bukiet owocowy
Kompot z rabarbaru
Podwieczorek: wafle ryżowe naturalne
Kolacja:
Pieczywo mieszane ,masło
parówki z szynki
sos pomidorowy ,herbata z cytryną
ŚRODA
Śniadanie: kasza manna
na mleku
pieczywo mieszane ,masło
salami , szynka drobiowa
papryka trzy kolory
herbata melisowa
OBIAD:
Zupa krupnik z kaszą pęczak i natką pietruszki
Zapiekanka z makaronem , kurczakiem i brokułem
z kolorową papryką i sosem czosnkowym z koperkiem
z kolorową papryką i sosem czosnkowym z koperkiem
Kompot owocowy
Podwieczorek: pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo
mieszane ,masło
Jajko na twardo , szczypiorek
Ogórek zielony , majonez ( domowej produkcji )
herbata miętowa
CZWARTEK
Kawa zbożowa z mlekiem
Śniadanie: pieczywo
mieszane ,masło
pasta z zielonej soczewicy
szynka wieprzowa , papryka zielona
herbata z cytryną
OBIAD: Zupa szpinakowa , zabielana śmietanką wiejską
Naleśniki z owocami lub białym serkiem
kompot
Truskawkowy
Podwieczorek: Arbuz
Kolacja: sałatka
z ananasem ,kukurydzą , sezamem
I wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
chleb graham ,masło , herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie: kasza jaglana na mleku 1,5%
pieczywo mieszane ,masło
ser gouda , wędlina
papryka żółta , ogórek kiszony
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa kapuśniak z młodą kapustą z koperkiem i pomidorami
Pyzy ziemniaczane z cebulką , ogórek małosolny
Kompot z jabłek
Podwieczorek:
paluszki z sezamem
Kolacja
: Pieczywo mieszane ,
masło
twarożek ziołowy , pomidor suszony
Wędlina ,
papryka zielona
Herbata z miodem i cytryna
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz