II DEKADA ,
I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:              Kawa zbożowa z mlekiem
                                Pieczywo  mieszane ,masło
                                szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
                                ogórek małosolny , pomidor
                                 herbata miętowa
OBIAD:               Zupa krem z dyni z grzankami
Podwieczorek:    brzoskwinia
Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                               Wędlina , serek wiejski 
                            Papryka
zielona i żółta
       
                        herbata rumiankowa
Śniadanie:               pieczywo tostowe żytnie, masło
                                   Ser gouda , wędlina
                                    Ogórek 
zielony ,  kiełki  z brokuły 
                                    Kakao ,herbata zielona
OBIAD:                      Zupa  zacierkowa z natką pietruszki                     
                                      Kotlet ryżowy z ziołami
                                           Sos pomidorowy
                                     Grillowana
cukinia 
                            kompot  z malin
Podwieczorek:       krakersy
Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                Wędlina ,pasta twarogowa  z warzywami ,Sałata , pomidor , szczypiorek
          
                     herbata rumiankowa  
ŚRODA
Śniadanie:           lane kluski na mleku
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               dżem
truskawkowy
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa  ogórkowa z koperkiem
                             Racuchy drożdżowe z bananem
         
                   brzoskwinia
                               kompot z malin
Podwieczorek:      Melon
Kolacja:                 sałatka włoska: makaron
pełnoziarnisty,
                               Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
CZWARTEK
Śniadanie:             owsianka na mleku 1,5%
                               bułka grahamka ,masło
                               pasztet drobiowy ,ser gouda
                              rzodkiewka , sałata
                               herbata miętowa
OBIAD: 
                Zupa  pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym
                             Pulpety w sosie koperkowym
        
                    Kasza jaglana
          
                  Brokuł gotowany
Podwieczorek:     Pestki słonecznika
Kolacja:              Rogal drożdżowy , masło
                          Serek waniliowy
                          Dżem porzeczkowy
                          Herbata owocowa
PIĄTEK
Śniadanie:             Kakao
                            pieczywo mieszane ,masło
                           twarożek z ziołami
                           kabanosy , kiełki rzodkiewki
                           herbata rumiankowa
OBIAD:             Zupa szpinakowa z jajkiem
                      Paluszki rybne
                   Ryz brązowy 
     
               Warzywa gotowane na
parze    
     
                 Kompot owocowy
       
Podwieczorek:   kiwi
Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
(wiejskie)      Jajecznica
ze szczypiorkiem 
                           herbata miętowa
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz