II DEKADA ,
I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem
Pieczywo mieszane ,masło
szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
ogórek małosolny , pomidor
herbata miętowa
OBIAD: Zupa krem z dyni z grzankami
Podwieczorek: brzoskwinia
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina , serek wiejski
Papryka
zielona i żółta
herbata rumiankowa
Śniadanie: pieczywo tostowe żytnie, masło
Ser gouda , wędlina
Ogórek
zielony , kiełki z brokuły
Kakao ,herbata zielona
OBIAD: Zupa zacierkowa z natką pietruszki
Kotlet ryżowy z ziołami
Sos pomidorowy
Grillowana
cukinia
kompot z malin
Podwieczorek: krakersy
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Wędlina ,pasta twarogowa z warzywami ,Sałata , pomidor , szczypiorek
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie: lane kluski na mleku
chleb żytni ,masło
jogurt ziarnisty,
dżem
truskawkowy
herbata owocowa
OBIAD: Zupa ogórkowa z koperkiem
Racuchy drożdżowe z bananem
brzoskwinia
kompot z malin
Podwieczorek: Melon
Kolacja: sałatka włoska: makaron
pełnoziarnisty,
Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
CZWARTEK
Śniadanie: owsianka na mleku 1,5%
bułka grahamka ,masło
pasztet drobiowy ,ser gouda
rzodkiewka , sałata
herbata miętowa
OBIAD:
Zupa pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym
Pulpety w sosie koperkowym
Kasza jaglana
Brokuł gotowany
Podwieczorek: Pestki słonecznika
Kolacja: Rogal drożdżowy , masło
Serek waniliowy
Dżem porzeczkowy
Herbata owocowa
PIĄTEK
Śniadanie: Kakao
pieczywo mieszane ,masło
twarożek z ziołami
kabanosy , kiełki rzodkiewki
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa szpinakowa z jajkiem
Paluszki rybne
Ryz brązowy
Warzywa gotowane na
parze
Kompot owocowy
Podwieczorek: kiwi
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
(wiejskie) Jajecznica
ze szczypiorkiem
herbata miętowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz