PLUSZOWY MIŚ

piątek, 30 października 2015

Jadłospis 02-06.11

II dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:                                   płatki orkiszowe na mleku sojowym
                                                      Pieczywo mieszane ,masło
                                                      Wędlina ,twarożek z kiełkami rzodkiewki
                                                        ogórek kiszony
                                                     herbata z cytryną
           
OBIAD:             Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z kminkiem
                               Makaron rurki kukurydziany ze szpinakiem
                                   kozim serem , i łososiem wędzonym                          
                                             Kompot wieloowocowy
                                                    
      Podwieczorek:                       jabłko

Kolacja:                                 pieczywo mieszane , masło
                                              Wędlina , pasta jajeczna
                                             Papryka czerwona i żółta
                                              Herbata zielona z imbirem
  
WTOREK
Śniadanie:                              Ryż jaśminowy na mleku 1,5%
                                                     Bułka maślana (lub) grahamka
                                                      Serek waniliowy
                                                 Domowy dżem z truskawek
                                                  herbata owocowa 
OBIAD:                                   Zupa krupnik  z kaszą jęczmienną i  natką pietruszki
                                                Kurczak po węgiersku z papryką kolorową , cebulką i
                                               Cukinią
                                                Ryż  brązowy
                                                
                                                      Kompot z wiśni
                                                       
Podwieczorek:               wafle ryżowe  naturalne     

Kolacja:                                         Pieczywo mieszane ,masło
                                                        parówki  z szynki
                                                        sos pomidorowy ,herbata miętowa
                                                     
ŚRODA
Śniadanie:                                   kasza manna na  mleku
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      salami , szynka drobiowa
                                                      papryka trzy kolory
                                                      herbata melisowa
                                                       
OBIAD:                 Zupa ogórkowa z ryżem
                             Pierogi z mięsem , sałatka z czerwonej kapusty                
                                            Kompot owocowy
                                                
                                                    
Podwieczorek:                          pestki słonecznika

Kolacja:                          pieczywo mieszane , masło
                                        Wędlina , ser gołda
                                        pomidor suszony , sałata lodowa
                                          herbata miętowa                                                                                                                                                               
   CZWARTEK                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Śniadanie:                                   pieczywo mieszane ,masło
                                                      pasta z zielonej soczewicy
                                                      szynka wieprzowa , papryka zielona
                                                       herbata melisowa , kawa z mlekiem
   
OBIAD:                                        Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną i natką pietruszki
                                                      Placki ziemniaczane , jogurt naturalny
                                                          Surówka z  pora i kukurydzy                   
                                                      Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:                         śliwki

Kolacja:                                        sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
                                                   I wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
                                                     chleb graham ,masło , herbata zielona
                                                  
PIĄTEK         

  Śniadanie :          kasza jaglana na mleku 1,5%
                              pieczywo mieszane ,masło
                                ser gouda , wędlina
                                papryka żółta , ogórek kiszony
                                   herbata rumiankowa
OBIAD:                   Zupa  z groszkiem zielonym
                      Ryż jaśminowy z gulaszem warzywnym ( cukinia , papryka ,dynia ,
                            pomidor suszony , groszek )
                                    Kompot z jabłek
Podwieczorek:                   paluszki z sezamem
   Kolacja :                    Pieczywo mieszane , masło
                                        twarożek ziołowy
                                      Wędlina , papryka zielona
                                      Herbata  miętowa          
                                                    
                                       


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz