II dekada, II
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki
orkiszowe na mleku sojowym
Pieczywo
mieszane ,masło
Wędlina ,twarożek z kiełkami rzodkiewki
ogórek
kiszony
herbata z
cytryną
OBIAD: Zupa
kapuśniak z kiszonej kapusty z kminkiem
Makaron rurki kukurydziany ze
szpinakiem
kozim serem
, i łososiem wędzonym
Kompot
wieloowocowy
Podwieczorek: jabłko
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina , pasta jajeczna
Papryka czerwona i żółta
Herbata zielona z imbirem
WTOREK
Śniadanie: Ryż jaśminowy na
mleku 1,5%
Bułka maślana
(lub) grahamka
Serek waniliowy
Domowy dżem z
truskawek
herbata owocowa
OBIAD: Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i natką pietruszki
Kurczak po
węgiersku z papryką kolorową , cebulką i
Cukinią
Ryż brązowy
Kompot z wiśni
Podwieczorek: wafle ryżowe naturalne
Kolacja: Pieczywo
mieszane ,masło
parówki
z szynki
sos pomidorowy ,herbata miętowa
ŚRODA
Śniadanie: kasza manna
na mleku
pieczywo mieszane ,masło
salami , szynka drobiowa
papryka trzy kolory
herbata melisowa
OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem
Pierogi z mięsem , sałatka z czerwonej
kapusty
Kompot owocowy
Podwieczorek: pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina
, ser gołda
pomidor
suszony , sałata lodowa
herbata
miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: pieczywo
mieszane ,masło
pasta z zielonej soczewicy
szynka
wieprzowa , papryka zielona
herbata melisowa , kawa z mlekiem
OBIAD: Zupa pomidorowa
z kaszą jaglaną i natką pietruszki
Placki ziemniaczane , jogurt naturalny
Surówka z pora i kukurydzy
Kompot
wieloowocowy
Podwieczorek: śliwki
Kolacja: sałatka
z ananasem ,kukurydzą , sezamem
I
wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
chleb graham ,masło , herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie : kasza jaglana na mleku 1,5%
pieczywo mieszane ,masło
ser gouda , wędlina
papryka żółta , ogórek kiszony
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa
z groszkiem zielonym
Ryż jaśminowy z gulaszem warzywnym ( cukinia
, papryka ,dynia ,
pomidor suszony ,
groszek )
Kompot z jabłek
Podwieczorek: paluszki z sezamem
Kolacja : Pieczywo mieszane , masło
twarożek ziołowy
Wędlina ,
papryka zielona
Herbata miętowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz