II DEKADA , I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem
Pieczywo mieszane ,masło
szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
ogórek małosolny
herbata miętowa
OBIAD: Zupa z pora z kaszą jaglaną
Zapiekanka z
makaronem kukurydzianym ze szpinakiem
kurczakiem grillowanym i sosem czosnkowym
Kompot
z wiśni
Podwieczorek: Śliwki
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina , serek wiejski
Papryka zielona i żółta
herbata rumiankowa
WTOREK
Śniadanie: pieczywo tostowe żytnie, masło
Ser gouda , wędlina
kiełki
z brokuły , papryka czerwona
Kakao ,herbata zielona
OBIAD: Zupa barszcz ukraiński z białą fasolą
Jajko w
sosie chrzanowym
Ryż z kurkumą ,
groszek zielony gotowany
kompot z malin
Podwieczorek: Jabłko , gruszka
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Wędlina ,pasta twarogowa z warzywami
sałata lodowa
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie: lane kluski na mleku
chleb żytni ,masło
jogurt ziarnisty,
dżem
truskawkowy
herbata owocowa
OBIAD: Zupa selerowa ( krem ) z groszkiem ptysiowym
Placki z
jabłkiem , sałatka owocowa
kompot z jabłek
Podwieczorek: Winogrono jasne
Kolacja: sałatka włoska: makaron
pełnoziarnisty,
Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
CZWARTEK
Śniadanie: owsianka na mleku 1,5%
bułka grahamka ,masło
pasztet drobiowy ,ser gouda
sałata , ogórek kiszony
herbata miętowa
OBIAD: Zupa krem z dyni z prażonymi pestkami dyni
Kotlet mielony (
drobiowy )
Kasza jaglana ,
buraczki gotowane
Podwieczorek: Melon
Kolacja: Rogal drożdżowy , masło
Serek waniliowy
Dżem porzeczkowy
Herbata owocowa
PIĄTEK
Śniadanie: Kakao
pieczywo mieszane ,masło
twarożek z ziołami
kabanosy , kiełki rzodkiewki , papryka żółta
herbata rumiankowa
OBIAD: Rosół z indyka z makaronem
Paluszki rybne
ziemniaki
Warzywa gotowane na parze
Kompot owocowy
Podwieczorek: Pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
(wiejskie) Jajecznica
ze szczypiorkiem
herbata miętowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz