PLUSZOWY MIŚ

wtorek, 6 października 2015

Jadłospis 5-9.10

II dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:                                   płatki orkiszowe na mleku sojowym
                                                      Pieczywo mieszane ,masło
                                                      Wędlina ,twarożek z kiełkami rzodkiewki
                                                    Pomidor , sałata
                                                     herbata z cytryną
           
OBIAD:                                        Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną i natką pietruszki                                                              Pyzy z mięsem , sałatka z ogórka kiszonego i papryki
                                                     Kompot wieloowocowy
                                                    
                                                
Podwieczorek:                        jabłko

Kolacja:                                 pieczywo mieszane , masło
                                              Wędlina , pasta jajeczna
                                             Papryka czerwona i żółta
                                              Herbata zielona z cytryną

WTOREK
Śniadanie:                              Ryż jaśminowy na mleku 1,5%
                                                     Bułka maślana (lub) grahamka
                                                      Serek waniliowy
                                                      dżem truskawkowy, herbata owocowa
OBIAD:                                   Zupa krupnik  z kaszą jęczmienną i  natką pietruszki
                                                Kurczak po węgiersku z papryką kolorową , cebulką i
                                               Cukinią
                                                Ryż  brązowy
                                                
                                                      Kompot z wiśni
                                                       
Podwieczorek:               wafle ryżowe  naturalne     

Kolacja:                                         Pieczywo mieszane ,masło
                                                        parówki  z szynki
                                                        sos pomidorowy ,herbata z cytryną
                                                     
ŚRODA
Śniadanie:                                   kasza manna na  mleku
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      salami , szynka drobiowa
                                                      papryka trzy kolory
                                                      herbata melisowa
                                                       
OBIAD:     Zupa selerowa krem z groszkiem ptysiowym
                             Kluski śląskie z gulaszem warzywnym                
                                            Kompot owocowy
                                                
                                                    
Podwieczorek:                          pestki słonecznika

Kolacja:                          pieczywo mieszane , masło
                                        Wędlina , ser gołda , pomidor , sałata
                                                                                                                                                                                                herbata miętowa

 CZWARTEK                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Śniadanie:                                kasza jaglana na mleku 1,5%
                                                     pieczywo mieszane ,masło
                                                     ser gouda , wędlina
                                                     papryka żółta , ogórek kiszony
                                                    herbata rumiankowa
OBIAD:                                       Zupa  z groszkiem zielonym
                                                   Gołąbki inaczej w sosie ogórkowym
                                                        Puree z ciecierzycy
                                                   Kompot z jabłek
Podwieczorek:                   paluszki z sezamem
   Kolacja :                    Pieczywo mieszane , masło
                                        twarożek ziołowy , pomidor suszony
                                      Wędlina , papryka zielona
                                      Herbata z miodem i cytryna    
                                                   
PIĄTEK              

Śniadanie:                                   pieczywo mieszane ,masło
                                                      pasta z zielonej soczewicy
                                                      szynka wieprzowa , papryka zielona
                                                       herbata z cytryną , kawa z mlekiem
   
OBIAD:                                        Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z kminkiem
                                                      Placki ziemniaczane , jogurt naturalny
                                                          Surówka z  pora i kukurydzy                   
                                                      Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:                         melon

Kolacja:                                        sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
                                                   I wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
                                                     chleb graham ,masło , herbata zielona
                                       


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz