II
dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki
orkiszowe na mleku sojowym
Pieczywo
mieszane ,masło
Wędlina ,twarożek z kiełkami rzodkiewki
Pomidor , sałata
herbata z
cytryną
OBIAD: Zupa
pomidorowa z kaszą jaglaną i natką pietruszki Pyzy z mięsem , sałatka z ogórka
kiszonego i papryki
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: jabłko
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina , pasta jajeczna
Papryka czerwona i żółta
Herbata zielona z cytryną
WTOREK
Śniadanie: Ryż jaśminowy na
mleku 1,5%
Bułka maślana (lub) grahamka
Serek waniliowy
dżem truskawkowy, herbata owocowa
OBIAD: Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i natką pietruszki
Kurczak po
węgiersku z papryką kolorową , cebulką i
Cukinią
Ryż brązowy
Kompot z wiśni
Podwieczorek: wafle ryżowe naturalne
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
parówki
z szynki
sos pomidorowy ,herbata z cytryną
ŚRODA
Śniadanie: kasza manna
na mleku
pieczywo mieszane ,masło
salami , szynka drobiowa
papryka trzy kolory
herbata melisowa
OBIAD: Zupa
selerowa krem z groszkiem ptysiowym
Kluski śląskie z gulaszem warzywnym
Kompot owocowy
Podwieczorek: pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina
, ser gołda , pomidor , sałata
herbata miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: kasza jaglana na mleku 1,5%
pieczywo mieszane ,masło
ser gouda , wędlina
papryka żółta , ogórek kiszony
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa z groszkiem zielonym
Gołąbki inaczej w sosie ogórkowym
Puree z ciecierzycy
Kompot z jabłek
Podwieczorek: paluszki z sezamem
Kolacja : Pieczywo mieszane , masło
twarożek ziołowy , pomidor suszony
Wędlina , papryka zielona
Herbata z miodem i cytryna
PIĄTEK
Śniadanie: pieczywo mieszane ,masło
pasta z zielonej soczewicy
szynka wieprzowa , papryka zielona
herbata z cytryną , kawa z mlekiem
OBIAD: Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z kminkiem
Placki ziemniaczane , jogurt naturalny
Surówka z pora i kukurydzy
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: melon
Kolacja: sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
I wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
chleb graham ,masło , herbata zielona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz