PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 9 listopada 2015

Jadłospis 09-13.11

                                 Dekada I, pierwszy tydzień   ( Jesienno-zimowy )
 PONIEDZIAŁEK                                                             
Śniadanie:            płatki owsiane z mlekiem 2% i bananem                         
                              Pieczywo mieszane , masło
                              Ser gouda , szynka z indyka
                              szczypior , papryka
                             Herbata rumiankowa          
                                      
Obiad:                   Zupa Rosół z makaronem i lubczykiem
                                 Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem
                                 Ryż jaśminowy
                                 Marchew gotowana
                                  Kompot truskawkowy                                                                                                                                          Podwieczorek:  Placek drożdżowy   
Kolacja:                Pieczywo  mieszane ,masło
                              Pasta jajeczna , polędwica sopocka
                             Ogórek kiszony , papryka żółta
                           Herbata miętowa
                                
                                                                                                                                           WTOREK
Śniadanie:            Ryż brązowy na mleku 1,5%
                               bułka grahamka, masło
                               ser Bieluch , szynka gotowana
                             papryka żółta
                               herbata  zielona z imbirem
Obiad:            Zupa ogórkowa zabielana jogurtem naturalnym
                                           Z natką pietruszki
                         Pyzy ziemniaczane z cebulką
                           Sałatka z ogórka małosolnego  
                            
                             kompot wieloowocowy
Podwieczorek:     Pestki słonecznika

Kolacja:          pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek ze szczypiorkiem
                       Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek kiszony
                      herbata rumiankowa

 ŚRODA - wolne

                               
CZWARTEK

                                                                                                                                             Śniadanie:     owsianka na wodzie z rodzynkami i żurawiną
                        pieczywo mieszane ,masło
                        ser żółty ,kabanosy ,papryka czerwona
                        herbata koperkowa
OBIAD:           Zupa  krupnik z kaszą jaglaną
                      Makaron z białym serem lub jabłkiem prażonym z cynamonem
                        
Podwieczorek:  Gruszka

kolacja:            bułka z dynią/grahamka ,masło
                          pasta z makreli, szynka gotowana
                          papryka żółta , papryka czerwona
                          herbata zielona
                        

PIĄTEK
Śniadanie:        Mleko sojowe do picia
                           jajko na twardo , szczypior
                           polędwica sopocka  , ogórek kiszony ,
                           kiełki brokuły
                           herbata miętowa z cytryną
                           
OBIAD:              Zupa z brokułami, marchewką i natką pietruszki z grzankami razowymi na maśle czosnkowo-ziołowym
                            Paluszki rybne, ryż brązowy, Surówka z selera naciowego z winogronem ciemnym
                           Kompot malinowy
                               
Podwieczorek: wafle ryżowe

Kolacja:           Pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek na słodko ( posypany gorzką czekoladą )
                          Powidła śliwkowe
                     Herbata zielona




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz