Dekada I, pierwszy
tydzień ( Jesienno-zimowy )
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki owsiane z mlekiem 2% i
bananem
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda ,
szynka z indyka
szczypior , papryka
Herbata rumiankowa
Obiad: Zupa Rosół z makaronem i lubczykiem
Potrawka z
kurczaka z zielonym groszkiem
Ryż jaśminowy
Marchew
gotowana
Kompot
truskawkowy
Podwieczorek: Placek drożdżowy
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Pasta jajeczna , polędwica
sopocka
Ogórek kiszony ,
papryka żółta
Herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie: Ryż brązowy na mleku 1,5%
bułka grahamka, masło
ser Bieluch , szynka gotowana
papryka żółta
herbata
zielona z imbirem
Obiad: Zupa ogórkowa zabielana jogurtem naturalnym
Z
natką pietruszki
Pyzy ziemniaczane z cebulką
Sałatka z ogórka
małosolnego
kompot
wieloowocowy
Podwieczorek: Pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Twarożek ze
szczypiorkiem
Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek kiszony
herbata rumiankowa
ŚRODA - wolne
CZWARTEK
Śniadanie:
owsianka na wodzie z rodzynkami i
żurawiną
pieczywo mieszane ,masło
ser żółty ,kabanosy ,papryka czerwona
herbata koperkowa
OBIAD: Zupa
krupnik z kaszą jaglaną
Makaron z białym serem
lub jabłkiem prażonym z cynamonem
Podwieczorek: Gruszka
kolacja: bułka z dynią/grahamka ,masło
pasta z makreli,
szynka gotowana
papryka żółta , papryka czerwona
herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie: Mleko sojowe do picia
jajko na twardo , szczypior
polędwica sopocka , ogórek kiszony ,
kiełki brokuły
herbata miętowa z cytryną
OBIAD: Zupa z brokułami, marchewką i
natką pietruszki z grzankami razowymi na maśle czosnkowo-ziołowym
Paluszki rybne, ryż
brązowy, Surówka z selera naciowego z winogronem ciemnym
Kompot malinowy
Podwieczorek:
wafle ryżowe
Kolacja: Pieczywo mieszane , masło
Twarożek na słodko (
posypany gorzką czekoladą )
Powidła śliwkowe
Herbata zielona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz