1 dekada 2
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Płatki orkiszowe z mlekiem 1,5%
Pieczywo mieszane , masło
Wędlina , ser Bieluch
kiełki rzodkiewki,papryka
żółta
herbata zielona
Obiad: Zupa zacierkowa z natką
pietruszki
Spaghetti mięsno ziołowe
z tartym serem i Bazylią
Kompot z jabłek z dodatkiem świeżej mięty
Podwieczorek:
Jabłko
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
pasta jajeczna
,szynka z indyka
ogórek kiszony , kiełki
brokuły
herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie: kasza manna na mleku 1,5%
bułka grahamka
,masło
ser żółty
,kiełbasa żywiecka
papryka
czerwona
Obiad: Zupa z zieloną fasolką
szparagową i koperkiem
Kluski śląskie z
sosem ogórkowym
gotowana marchew z
brokułem
Kompot
wieloowocowy
Podwieczorek: pestki słonecznika
Kolacja: mleko sojowe
Pieczywo
mieszane ,masło
szynka
gotowana , pasta twarogowa
papryka
czerwona,kiełki
herbata
rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie: kakao
Pieczywo mieszane
, masło
Ser gouda ,
polędwica sopocka
sałata lodowa ,
pomidor suszony
Zielona herbata z miodem
Obiad: Zupa krupnik z kaszą jaglaną
Placki ziemniaczane ,jogurt
naturalny
sałatka z ogórka
kiszonego i papryki
Kompot
owocowy
Podwieczorek: gruszka
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
Twarożek ze
szczypiorem , kiełbasa żywiecka
Ogórek kiszony
, papryka żółta
herbata
miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku
rogal drożdżowy
, masło
powidła
śliwkowe
herbata z
cytryną
OBIAD: Zupa pomidorowa ze świderkami
i bazylią
Kotlet mielony
drobiowy
kasza
gryczana
buraczki gotowane
kompot jabłkowy
Podwieczorek: herbatniki maślane
Kolacja Pieczywo mieszane , masło
Jajko na twardo ,
szczypiorek
Wędlina , papryka
trzy kolory
herbata rumiankowa
PIĄTEK
Śniadanie: mleko do picia(sojowe)
pieczywo
mieszane ,masło
pasztet
drobiowy , ogórek małosolny
herbata
zielona z cytryną
OBIAD: Zupa fasolowa z kminkiem i
majerankiem
Kopytka z
masełkiem
surówka z marchewki i jabłka
Podwieczorek: Melon
Kolacja: bułka z ziarnem ,masło
pasta z
makreli ,ser biały
papryka żółta , pomidor suszony
sałata lodowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz