II dekada, II
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Kakao
Pieczywo
mieszane ,masło
Wędlina ,ser gouda
papryka czerwona , kiełki
rzodkiewki
herbata z
cytryną
OBIAD: Zupa
krupnik z natką pietruszki
Spaghetti mięsno-ziołowe z tartym
serem
Kompot
z suszonych owoców
Podwieczorek: Strucla owocowa
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
dżem porzeczkowy , serek waniliowy
Kawa zbożowa z mlekiem lub herbata
jabłko
WTOREK
Śniadanie: pieczywo mieszane ,masło
pasta z zielonej soczewicy
szynka wieprzowa , papryka zielona
herbata melisowa , kawa z mlekiem
OBIAD: Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną i natką pietruszki
Zapiekanka ze szpinakiem , kozim serem i
łososiem wędzonym
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: śliwki
Kolacja: sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
I wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
chleb graham ,masło , herbata zielona
ŚRODA
Śniadanie: kasza manna na mleku
pieczywo mieszane ,masło
salami , szynka drobiowa
papryka trzy kolory
herbata melisowa
OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem
Paluszki rybne, ziemniaki
sałatka z
kapusty pekińskiej z olejem lnianym
Kompot owocowy
Podwieczorek: pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina
, ser gołda
pomidor
suszony , sałata lodowa
herbata
miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: Ryż jaśminowy na mleku 1,5%
Bułka maślana (lub) grahamka
Serek waniliowy
Domowy dżem z truskawek
herbata owocowa
OBIAD: Zupa Kapuśniak z kminkiem
Kurczak po węgiersku z papryką kolorową , cebulką i
Cukinią
Ryż brązowy
Kompot z wiśni
Podwieczorek: wafle ryżowe naturalne
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
parówki z szynki
sos pomidorowy ,herbata miętowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz