PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 28 grudnia 2015

Jadłospis 28-31.12

II dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:                                   Kakao
                                                      Pieczywo mieszane ,masło
                                                      Wędlina ,ser gouda
                                                   papryka czerwona , kiełki rzodkiewki
                                                     herbata z cytryną
           
OBIAD:             Zupa krupnik z natką pietruszki
                               Spaghetti mięsno-ziołowe z tartym serem                       
                                             Kompot z suszonych owoców
                                                    
      Podwieczorek:   Strucla owocowa

Kolacja:                                 pieczywo mieszane , masło
                                             dżem  porzeczkowy , serek waniliowy
                                         Kawa zbożowa z mlekiem lub herbata
                                                         jabłko

WTOREK
Śniadanie:                                   pieczywo mieszane ,masło
                                                      pasta z zielonej soczewicy
                                                      szynka wieprzowa , papryka zielona
                                                       herbata melisowa , kawa z mlekiem
   
OBIAD:                                        Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną i natką pietruszki
                                                      Zapiekanka ze szpinakiem , kozim serem i
                                                     łososiem wędzonym                                       
                                                      Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:                         śliwki

Kolacja:                                        sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
                                                   I wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
                                                     chleb graham ,masło , herbata zielona


ŚRODA
Śniadanie:                                   kasza manna na  mleku
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      salami , szynka drobiowa
                                                      papryka trzy kolory
                                                      herbata melisowa
                                                       
OBIAD:                 Zupa ogórkowa z ryżem
                             Paluszki rybne, ziemniaki
                                 sałatka z kapusty pekińskiej  z olejem lnianym         
                                            Kompot owocowy
                                                
                                                    
Podwieczorek:                          pestki słonecznika

Kolacja:                          pieczywo mieszane , masło
                                        Wędlina , ser gołda
                                        pomidor suszony , sałata lodowa
                                          herbata miętowa                                                                                                                                                                
   CZWARTEK                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Śniadanie:                              Ryż jaśminowy na mleku 1,5%
                                                     Bułka maślana (lub) grahamka
                                                      Serek waniliowy
                                                 Domowy dżem z truskawek
                                                  herbata owocowa 
OBIAD:                                   Zupa Kapuśniak z kminkiem
                                                Kurczak po węgiersku z papryką kolorową , cebulką i
                                               Cukinią
                                                Ryż  brązowy
                                                
                                                      Kompot z wiśni
                                                       
Podwieczorek:               wafle ryżowe  naturalne     

Kolacja:                                         Pieczywo mieszane ,masło
                                                        parówki  z szynki
                                                        sos pomidorowy ,herbata miętowa
                                                    
                                                  
            






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz