PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 18 stycznia 2016

Jadłospis 18-22.01

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:              Kawa zbożowa z mlekiem
                                Pieczywo  mieszane ,masło
                                szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
                                ogórek małosolny
                                 herbata miętowa
OBIAD:               Zupa z pora z kaszą jaglaną
                          Zapiekanka z makaronem kukurydzianym ze szpinakiem
                           kurczakiem grillowanym i sosem czosnkowym

                            Kompot z wiśni
                             
Podwieczorek:     Śliwki

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                               Wędlina , serek wiejski
                            Papryka zielona i żółta
                                herbata rumiankowa
                    


WTOREK
Śniadanie:               pieczywo tostowe żytnie, masło
                                   Ser gouda , wędlina
                                    kiełki  z brokuły , papryka czerwona
                                    Kakao ,herbata zielona
OBIAD:                      Zupa  barszcz ukraiński z białą fasolą
                                     Jajko w sosie chrzanowym
                               Ryż z kurkumą , warzywa gotowane na parze                                        
                                     kompot  z malin    
          
Podwieczorek:       Jabłko , gruszka

Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                Wędlina ,pasta twarogowa  z warzywami
                                sałata lodowa           
                                herbata rumiankowa 
                            
ŚRODA
Śniadanie:           lane kluski na mleku
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               dżem truskawkowy
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa  selerowa ( krem ) z groszkiem ptysiowym
                               Placki z jabłkiem , sałatka owocowa
                               kompot z jabłek
         
Podwieczorek:     Winogrono jasne

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,
                               Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
                           


CZWARTEK
Śniadanie:             owsianka na mleku 1,5%
                               bułka grahamka ,masło
                               pasztet drobiowy ,ser gouda
                               sałata , ogórek kiszony
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa  krem z dyni z prażonymi pestkami dyni
                              Kotlet mielony ( drobiowy )
                              Kasza jaglana , buraczki gotowane
Podwieczorek:     Melon

Kolacja:              Rogal drożdżowy , masło
                          Serek waniliowy
                          Dżem porzeczkowy
                          Herbata owocowa
                             
PIĄTEK
Śniadanie:             Kakao
                            pieczywo mieszane ,masło
                           twarożek z ziołami
                           kabanosy , kiełki rzodkiewki , papryka żółta
                           herbata rumiankowa
                           
OBIAD:             Rosół z indyka z makaronem
                      Paluszki rybne
                       ziemniaki
                     groszek zielony gotowany 
                       Kompot owocowy
        Podwieczorek:   Pestki słonecznika
   
Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
(wiejskie)      Jajecznica ze szczypiorkiem
                           herbata miętowa


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz