II dekada, II
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Kakao
Pieczywo
mieszane ,masło
Wędlina ,ser gouda
papryka czerwona , kiełki
rzodkiewki
herbata z
cytryną
OBIAD: Zupa
krupnik z natką pietruszki
Spaghetti mięsno-ziołowe z tartym
serem
Kompot
z suszonych owoców
Podwieczorek: Strucla owocowa
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
dżem porzeczkowy , serek waniliowy
Kawa zbożowa z mlekiem lub herbata
jabłko
WTOREK
Śniadanie: Ryż jaśminowy na
mleku 1,5%
Bułka maślana
(lub) grahamka
Serek waniliowy
Domowy dżem z
truskawek
herbata owocowa
OBIAD: Zupa Kapuśniak z kminkiem
Kurczak po
węgiersku z papryką kolorową , cebulką i
Cukinią
Ryż brązowy
Kompot z wiśni
Podwieczorek: wafle ryżowe naturalne
Kolacja: Pieczywo
mieszane ,masło
parówki
z szynki
sos pomidorowy ,herbata miętowa
ŚRODA
Śniadanie: kasza manna na mleku
pieczywo mieszane ,masło
salami , szynka drobiowa
papryka trzy kolory
herbata melisowa
OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem
Pyzy ziemniaczane z cebulką
sałatka z
kapusty pekińskiej z olejem lnianym
Kompot owocowy
Podwieczorek: pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina
, ser gołda
pomidor
suszony , sałata lodowa
herbata
miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: pieczywo
mieszane ,masło
pasta z zielonej soczewicy
szynka
wieprzowa , papryka zielona
herbata melisowa , kawa z mlekiem
OBIAD: Zupa pomidorowa
z kaszą jaglaną i natką pietruszki
Makaron rurki ze szpinakiem , kozim serem i
łososiem wędzonym
Kompot
wieloowocowy
Podwieczorek: śliwki
Kolacja: sałatka
z ananasem ,kukurydzą , sezamem
I wędzonym
kurczakiem z olejem lnianym
chleb graham ,masło , herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie : kasza jaglana na mleku 1,5%
pieczywo mieszane ,masło
ser gouda , wędlina
papryka żółta , ogórek kiszony
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa
z groszkiem zielonym
Ryż jaśminowy z gulaszem warzywnym ( cukinia
, papryka ,dynia ,
pomidor suszony ,
groszek )
Kompot z jabłek
Podwieczorek: paluszki z sezamem
Kolacja : Pieczywo mieszane , masło
twarożek ziołowy
Wędlina ,
papryka zielona
Herbata miętowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz