Dekada I, pierwszy
tydzień ( Jesienno-zimowy )
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki owsiane z mlekiem 2% i
bananem
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda ,
szynka z indyka
szczypior , papryka
Herbata rumiankowa
Obiad: Zupa Rosół z makaronem i lubczykiem
Potrawka z
kurczaka z zielonym groszkiem
Ryż jaśminowy
Marchew
gotowana
Kompot
truskawkowy
Podwieczorek: Placek drożdżowy
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Pasta jajeczna , polędwica
sopocka
Ogórek kiszony ,
papryka żółta
Herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie: Ryż brązowy na mleku 1,5%
bułka grahamka, masło
ser Bieluch , szynka gotowana
papryka żółta
herbata
zielona z imbirem
Obiad: Zupa ogórkowa zabielana jogurtem naturalnym
Z
natką pietruszki
Makaron z białym serem i brzoskwinią
lub jabłkiem prażonym
Podwieczorek: Pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Twarożek ze
szczypiorkiem
Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek kiszony
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie: kawa zbożowa z mlekiem
Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
bułka grahamka , masło
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa zalewajka
Spaghetti Carbonara
Kompot owocowy
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja: chleb razowy pełnoziarnisty ,
masło
pasztecik drobiowy
ogórek kiszony
herbata zielona
CZWARTEK
Śniadanie: owsianka na wodzie
z rodzynkami i żurawiną
pieczywo mieszane ,masło
ser żółty ,kabanosy ,papryka czerwona
herbata koperkowa
OBIAD: Zupa jarzynowa zabielana wiejską
śmietaną
Pierogi z mięsem
surówka z kapusty
kiszonej
Podwieczorek: Gruszka
kolacja: bułka z dynią/grahamka ,masło
pasta z makreli,
szynka gotowana
papryka żółta , papryka czerwona
herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie: Mleko sojowe do picia
jajko na twardo , szczypior
polędwica sopocka , ogórek kiszony ,
kiełki brokuły
herbata miętowa z cytryną
OBIAD: Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i
natka pietruszki
Paluszki rybne
Ryż brązowy
surówka z selera z
rodzynkami
Kompot z jabłek
Podwieczorek:
wafle ryżowe
Kolacja: Pieczywo mieszane , masło
Twarożek na słodko (
posypany gorzką czekoladą )
Powidła śliwkowe
Herbata zielona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz