II DEKADA ,
I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem
Pieczywo mieszane ,masło
szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
ogórek małosolny
herbata miętowa
OBIAD: Zupa ryżanka z pomidorami i
natką pietruszki
Gulasz cielęcy
Kasza gryczana ,
buraczki gotowane
Kompot
z jabłek
Podwieczorek: ciasto drożdżowe
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina , serek wiejski
Papryka zielona i żółta
herbata rumiankowa
WTOREK
Śniadanie: pieczywo tostowe żytnie, masło
Ser gouda , wędlina
kiełki
z brokuły , papryka czerwona
Kakao ,herbata zielona
OBIAD: Zupa Krupnik z kaszą jaglaną
Zapiekanka
makaronowa ( makaron bez glutenowy ) ze szpinakiem
kurczakiem grillowanym i sosem czosnkowym
kompot z mirabelek
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Wędlina ,pasta twarogowa z warzywami
sałata lodowa
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie:
lane kluski na mleku
chleb
żytni ,masło
jogurt
ziarnisty,
dżem
truskawkowy
herbata
owocowa
OBIAD: Zupa
szpinakowa z jajkiem
klopsiki
w sosie pomidorowym
Ryż
brązowy , marchew z brokułem
Kompot z jabłek
Podwieczorek: Krakersy
Kolacja:
sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,
Warzywa
,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
CZWARTEK
Śniadanie:
owsianka na mleku 1,5%
bułka
grahamka ,masło
pasztet
drobiowy ,ser gouda
sałata
, ogórek kiszony
herbata
miętowa
OBIAD: Zupa
barszcz ukraiński z białą fasolą
Paluszki
rybne
ziemniaki , surówka z kiszonej kapusty
Podwieczorek: Gruszka
Kolacja:
Rogal drożdżowy , masło
Serek waniliowy
Dżem porzeczkowy
PIĄTEK
Śniadanie: Kakao
pieczywo mieszane ,masło
twarożek z ziołami
kabanosy , kiełki rzodkiewki , papryka żółta
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa ogórkowa z koperkiem
Ryż z jabłkiem prażonym
i cynamonem
Kompot owocowy
Podwieczorek: Pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
wędlina , pasta z
łososia
kiełki brokuły ,
papryka czerwona
herbata miętowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz