PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 14 marca 2016

Jadłospis 14-18.03

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:              Kawa zbożowa z mlekiem
                                Pieczywo  mieszane ,masło
                                szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
                                ogórek małosolny
                                 herbata miętowa
OBIAD:               Zupa ryżanka z pomidorami i natką pietruszki
                            Gulasz cielęcy
                               Kasza gryczana , buraczki gotowane
                            Kompot z jabłek
                             
Podwieczorek:    ciasto drożdżowe

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                               Wędlina , serek wiejski
                            Papryka zielona i żółta
                                herbata rumiankowa
                    
                                                                                                                                                                            WTOREK
Śniadanie:               pieczywo tostowe żytnie, masło
                                   Ser gouda , wędlina
                                    kiełki  z brokuły , papryka czerwona
                                    Kakao ,herbata zielona
OBIAD:                      Zupa  Krupnik z kaszą jaglaną
                                     Zapiekanka makaronowa ( makaron bez glutenowy ) ze szpinakiem
                                        kurczakiem grillowanym i sosem czosnkowym
                                         kompot  z mirabelek 
          
Podwieczorek:       Jabłko

Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                Wędlina ,pasta twarogowa  z warzywami
                                sałata lodowa           
                                herbata rumiankowa 
                            
ŚRODA


Śniadanie:           lane kluski na mleku
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               dżem truskawkowy
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa  szpinakowa z jajkiem

                             klopsiki w sosie pomidorowym
                            Ryż brązowy , marchew z brokułem
                           Kompot z jabłek
         
Podwieczorek: Krakersy

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,

                               Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
                           
CZWARTEK


Śniadanie:             owsianka na mleku 1,5%
                               bułka grahamka ,masło
                               pasztet drobiowy ,ser gouda
                               sałata , ogórek kiszony
                               herbata miętowa

  OBIAD:                Zupa  barszcz ukraiński z białą fasolą                                
                               Paluszki rybne
                             ziemniaki , surówka z kiszonej kapusty

Podwieczorek:    Gruszka

Kolacja:              Rogal drożdżowy , masło
                          Serek waniliowy
                          Dżem porzeczkowy
                          Herbata owocowa
                             
PIĄTEK
Śniadanie:             Kakao
                            pieczywo mieszane ,masło
                           twarożek z ziołami
                           kabanosy , kiełki rzodkiewki , papryka żółta
                           herbata rumiankowa
                           
OBIAD:        Zupa ogórkowa z koperkiem
                       Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem
                       Kompot owocowy
        Podwieczorek:   Pestki słonecznika
   
Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
                         wędlina , pasta z łososia
                          kiełki brokuły , papryka czerwona
                           herbata miętowa


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz