II dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Kakao
Pieczywo
mieszane ,masło
Wędlina ,ser gouda
papryka czerwona , kiełki
rzodkiewki
herbata z
cytryną
OBIAD: Zupa
pomidorowa z ryżem
Pyzy ziemniaczane z cebulką , surówka
z kiszonej kapusty
Kompot
z suszonych owoców
Podwieczorek:
Strucla owocowa
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
dżem porzeczkowy , serek waniliowy
Kawa zbożowa z mlekiem lub herbata
jabłko
WTOREK
Śniadanie: Ryż jaśminowy na
mleku 1,5%
Bułka maślana
(lub) grahamka
Serek waniliowy
Domowy dżem z
truskawek
herbata owocowa
OBIAD: Zupa Kapuśniak z kminkiem
Kurczak po
węgiersku z papryką kolorową , cebulką i
Cukinią
Ryż brązowy
Kompot z truskawek
Podwieczorek: wafle ryżowe naturalne
Kolacja: Pieczywo
mieszane ,masło
parówki
z szynki
sos pomidorowy ,herbata miętowa
ŚRODA
Śniadanie: kasza manna
na mleku
pieczywo mieszane ,masło
salami , szynka drobiowa
papryka trzy kolory
herbata melisowa
OBIAD: Zupa jarzynowa
Placki z jabłkiem
Kompot owocowy
Podwieczorek: pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina
, ser gołda
pomidor
suszony , sałata lodowa
herbata
miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: pieczywo
mieszane ,masło
pasta z zielonej soczewicy
szynka
wieprzowa , papryka zielona
herbata melisowa , kawa z mlekiem
OBIAD: Zupa z
ciecierzycą i kminkiem
Pierogi leniwe z sosem jogurtowo-owocowym
Kompot
wieloowocowy
Podwieczorek: jabłko
Kolacja: sałatka
z ananasem ,kukurydzą , sezamem
I
wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
chleb graham ,masło , herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie : kasza jaglana na mleku 1,5%
pieczywo mieszane ,masło
ser gouda , wędlina
papryka żółta , ogórek kiszony
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa kalafiorowa
Paluszki rybne
ziemniaki , marchew z groszkiem
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: paluszki z sezamem
Kolacja : Pieczywo mieszane , masło
twarożek
ziołowy
Wędlina ,
papryka zielona
Herbata miętowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz