Dekada I, pierwszy
tydzień Wiosenno- letni
WTOREK
Śniadanie: Ryż brązowy na mleku 1,5%
bułka grahamka, masło
ser Bieluch , szynka gotowana
papryka czerwona
herbata
miętowa
Obiad: Zupa ogórkowa zabielana jogurtem
naturalnym
Z
natką pietruszki
Makaron z brzoskwinią
lub jabłkiem prażonym z cynamonem
Podwieczorek: Pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Pasta rybna ze
szczypiorkiem
Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek kiszony
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie: kawa zbożowa
Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
bułka grahamka , masło
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa zalewajka
Pierogi z mięsem i cebulką
Kompot owocowy
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja: chleb razowy pełnoziarnisty ,
masło
pasztecik drobiowy
ogórek kiszony
herbata zielona
CZWARTEK
Śniadanie: płatki owsiane na wodzie z bananem i rodzynkami
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda ,
szynka z indyka
szczypior , pomidor
Herbata rumiankowa
Obiad: Zupa Rosół z makaronem i lubczykiem
Potrawka z
kurczaka z zielonym groszkiem
Ryż jaśminowy
Marchew
gotowana
Kompot
truskawkowy
Podwieczorek: Jabłko/ gruszka
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Pasta jajeczna ,
polędwica sopocka
Ogórek kiszony ,
papryka żółta
PIĄTEK
Śniadanie:
jajko na twardo , szczypior
polędwica sopocka , pomidor ,
kiełki brokuły
herbata miętowa z cytryną
OBIAD: Zupa krupnik z kaszą jaglaną i
natka pietruszki
Paluszki rybne , ryż
, surówka z marchewki i jabłka
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:
wafle ryżowe
Kolacja: Pieczywo mieszane , masło
Twarożek na słodko (
posypany gorzką czekoladą )
Powidła śliwkowe
Herbata zielona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz