Dekada I, pierwszy
tydzień   Wiosenno- letni 
                                                                                                                                        WTOREK
Śniadanie:            Ryż brązowy na mleku 1,5%
                               bułka grahamka, masło
                               ser Bieluch , szynka gotowana
                              papryka czerwona
                               herbata 
miętowa
Obiad:            Zupa ogórkowa zabielana jogurtem
naturalnym
                                           Z
natką pietruszki
                        Makaron z brzoskwinią 
                      lub jabłkiem prażonym z cynamonem
                                                                                                                                                                              Podwieczorek:     Pestki słonecznika
Kolacja:          pieczywo mieszane , masło
                         Pasta rybna ze
szczypiorkiem
                       Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek kiszony
                      herbata rumiankowa 
                                                                                                                                  ŚRODA
Śniadanie:              kawa zbożowa 
                                 Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
                                bułka grahamka , masło
                                herbata rumiankowa
OBIAD:                   Zupa zalewajka 
                             Pierogi z mięsem i cebulką
                             Kompot owocowy
Podwieczorek:     Jabłko
Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty ,
masło
                                 pasztecik drobiowy
                                 ogórek kiszony
                        herbata zielona
CZWARTEK
Śniadanie:            płatki owsiane na wodzie z bananem i rodzynkami                          
                              Pieczywo mieszane , masło
                              Ser gouda ,
szynka z indyka
                              szczypior , pomidor
                             Herbata rumiankowa
         
Obiad:                   Zupa Rosół z makaronem i lubczykiem
                                 Potrawka z
kurczaka z zielonym groszkiem
                                 Ryż jaśminowy
                                 Marchew
gotowana
                                  Kompot
truskawkowy                                                                                                                                         
Podwieczorek:  Jabłko/ gruszka  
Kolacja:                Pieczywo  mieszane ,masło
                              Pasta jajeczna ,
polędwica sopocka
                             Ogórek kiszony ,
papryka żółta
PIĄTEK
Śniadanie:       
                           jajko na twardo , szczypior 
                           polędwica sopocka  , pomidor , 
                           kiełki brokuły
                           herbata miętowa z cytryną
OBIAD:              Zupa krupnik z kaszą jaglaną i
natka pietruszki
                           Paluszki rybne , ryż
, surówka z marchewki i jabłka
                           Kompot wieloowocowy                               
Podwieczorek:
wafle ryżowe
Kolacja:           Pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek na słodko (
posypany gorzką czekoladą )
                          Powidła śliwkowe 
                     Herbata zielona 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz