PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 18 kwietnia 2016

Jadłospis 18-22.04

II dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:                                Płatki jaglane z mlekiem bez laktozy   
                                                  Pieczywo mieszane ,masło
                                                 Wędlina ,serek topiony
                                                 ogórek zielony ,papryka czerwona
                                                  herbata z cytryną
           
OBIAD:                                         Zupa barszcz biały z jajkiem
                                                      Pierś z kurczaka duszona w warzywach(potrawka)
                                                      kasza jęczmienna
                                                      surówka marchewki i kukurydzy
                                                      kompot jabłkowy
Podwieczorek:                        gruszka

Kolacja:                                 pieczywo mieszane , masło
                                                Pasta z łososia , wędlina
                                             Ogórek zielony , kiełki rzodkiewki
                                              Herbata zielona z cytryną

WTOREK
Śniadanie :
                                                   Bułka maślana (lub) grahamka
                                                      Serek waniliowy
                                                      dżem truskawkowy, herbata owocowa
OBIAD:                                   Zupa ryżanka z pomidorami
                                             spaghetti z sosem ziołowo-warzywnym 
                                                      Kompot owocowy
                                                       
Podwieczorek:    Jabłko             

Kolacja:                                         Pieczywo mieszane ,masło
                                                        parówki "berlinki" na ciepło
                                                        sos pomidorowy ,herbata z cytryną
                                                 
ŚRODA



Śniadanie:                                   Płatki owsiane  z mlekiem
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      salami ,kabanosy
                                                      ogórek kiszony
                                                      herbata melisowa
                                                      
OBIAD:                                         Zupa ogórkowa
                                                      Pyzy z mięsem i cebulką
                                             surówka z kiszonej kapusty     
                                                      kompot owocowy
Podwieczorek:                           jabłko

Kolacja:                                       pieczywo mieszane ,masło
                                                    (  brokuł ,kalafior , brukselka ,marchew,
                                                       groszek zielony)gotowane na parze
                                                       z masełkiem
                                                      herbata miętowa

CZWARTEK



Śniadanie:                                   pieczywo mieszane ,masło
                                                      pasta z zielonej soczewicy
                                                      szynka wieprzowa , pomidor
                                                      sałata
                                                      herbata z cytryną
   
OBIAD:                                        Zupa krupnik z  kaszą jaglaną i natką pietruszki
                                                     Risotto z warzywami (papryka kolorowa ,cebulka ,pomidory,  
                                                     Bazylia)                                     
                                                      kompot owocowy
Podwieczorek:                          Krakersy

Kolacja:                                        sałatka z ananasem ,kukurydzą
                                                      i wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
                                                     chleb graham ,masło
                                                     herbata z mięty świeżej i cytryny
            

PIĄTEK
Śniadanie:                                Płatki kukurydziane z mlekiem
                                                     pieczywo mieszane ,masło
                                                     ser gouda ,pomidor
                                                     wędlina ,ogórek zielony
                                                    herbata rumiankowa
                                                   
OBIAD:                                       Zupa ze szpinakiem i jajkiem
                                                     Makaron pełnoziarnisty z białym serem i brzoskwinią                                                
                     
Podwieczorek:            Banan

Kolacja:                                     pieczywo mieszane ,masło
                                                    pasta jajeczna , pomidor , sałata
                                                    ser żółty ziołowy
                                                    herbata z cytryną
                                                    jabłko
                                       


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz