II dekada, II
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Płatki jaglane z
mlekiem bez laktozy
Pieczywo mieszane ,masło
Wędlina
,serek topiony
ogórek zielony ,papryka czerwona
herbata z cytryną
OBIAD: Zupa
barszcz biały z jajkiem
Pierś z kurczaka duszona w warzywach(potrawka)
kasza jęczmienna
surówka marchewki i kukurydzy
kompot jabłkowy
Podwieczorek: gruszka
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Pasta z łososia , wędlina
Ogórek zielony , kiełki rzodkiewki
Herbata zielona z cytryną
WTOREK
Śniadanie :
Bułka maślana (lub) grahamka
Serek waniliowy
dżem truskawkowy, herbata owocowa
OBIAD: Zupa ryżanka z pomidorami
spaghetti z sosem ziołowo-warzywnym
Kompot owocowy
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja: Pieczywo
mieszane ,masło
parówki "berlinki" na ciepło
sos pomidorowy ,herbata z cytryną
ŚRODA
Śniadanie: Płatki
owsiane z mlekiem
pieczywo mieszane ,masło
salami ,kabanosy
ogórek kiszony
herbata melisowa
OBIAD: Zupa
ogórkowa
Pyzy z mięsem i cebulką
surówka z kiszonej kapusty
surówka z kiszonej kapusty
kompot owocowy
Podwieczorek: jabłko
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
(
brokuł ,kalafior , brukselka ,marchew,
groszek
zielony)gotowane na parze
z masełkiem
herbata miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: pieczywo mieszane ,masło
pasta z zielonej soczewicy
szynka
wieprzowa , pomidor
sałata
herbata z cytryną
OBIAD: Zupa
krupnik z kaszą jaglaną i natką
pietruszki
Risotto z warzywami (papryka kolorowa ,cebulka
,pomidory,
Bazylia)
kompot owocowy
Podwieczorek: Krakersy
Kolacja: sałatka
z ananasem ,kukurydzą
i wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
chleb
graham ,masło
herbata z mięty świeżej i cytryny
PIĄTEK
Śniadanie: Płatki
kukurydziane z mlekiem
pieczywo
mieszane ,masło
ser gouda ,pomidor
wędlina ,ogórek zielony
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa ze
szpinakiem i jajkiem
Makaron pełnoziarnisty z
białym serem i brzoskwinią
Podwieczorek: Banan
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
pasta jajeczna , pomidor , sałata
ser żółty ziołowy
herbata z cytryną
jabłko
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz