Dekada I, pierwszy
tydzień ( Wiosenno- letni )
Poniedziałek
Śniadanie: owsianka na mleku
pieczywo mieszane ,masło
ser żółty ,kabanosy
,papryka czerwona
herbata koperkowa
OBIAD: Zupa kapuśniak z kminkiem
Sznycel z indyka w
panierce
Kasza jęczmienna z
warzywami
Podwieczorek: Gruszka
kolacja: bułka z dynią/grahamka ,masło
pasta z makreli,
szynka gotowana
papryka żółta ,
papryka czerwona
herbata zielona
Wtorek
Śniadanie: Ryż brązowy na mleku 1,5%
bułka grahamka, masło
ser Bieluch , szynka gotowana
papryka czerwona
herbata
miętowa
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem zabielana jogurtem naturalnym
Z
natką pietruszki
Kotlet ziemniaczany z sosem koperkowym
marchew z groszkiem
Podwieczorek: Banany
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Twarożek ze
szczypiorkiem
Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek kiszony
herbata rumiankowa
Środa
Śniadanie: kawa zbożowa z mlekiem
Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
bułka grahamka , masło
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa zalewajka
Racuchy drożdżowe
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa
Kolacja: chleb razowy pełnoziarnisty ,
masło
pasztecik drobiowy
ogórek kiszony
herbata zielona
Czwartek
Śniadanie: płatki owsiane z mlekiem 2% i
bananem
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda ,
szynka z indyka
szczypior , pomidor
Herbata rumiankowa
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem
Kurczak po węgiersku
kasza
orkiszowa
Kompot
truskawkowy
Podwieczorek: Placek drożdżowy
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Pasta jajeczna ,
polędwica sopocka
Ogórek kiszony ,
papryka żółta
Piątek
Śniadanie: Mleko sojowe do picia
jajko na twardo , szczypior
polędwica sopocka , pomidor ,
kiełki brokuły
herbata miętowa z cytryną
OBIAD: Zupa zacierkowa z natką
pietruszki
Paluszki rybne , ziemniaki
, surówka z marchewki i jabłka
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:
wafle ryżowe
Kolacja: Pieczywo mieszane , masło
Twarożek na słodko (
posypany gorzką czekoladą )
Powidła śliwkowe
Herbata zielona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz