PLUSZOWY MIŚ

piątek, 6 maja 2016

JADŁOSPIS 09-13.05

II dekada, II tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:                                   Kakao
                                                      Pieczywo mieszane ,masło
                                                      Wędlina ,ser gouda
                                                   papryka czerwona , kiełki rzodkiewki
                                                     herbata z cytryną
           
OBIAD:             Zupa pomidorowa z ryżem
                               Spaghetti mięsno-ziołowe z tartym serem                       
                                             Kompot z suszonych owoców
                                                    
      Podwieczorek:   Strucla owocowa

Kolacja:                                 pieczywo mieszane , masło
                                             dżem  porzeczkowy , serek waniliowy
                                         Kawa zbożowa z mlekiem lub herbata
                                                         jabłko

WTOREK
Śniadanie:                              Ryż jaśminowy na mleku 1,5%
                                                     Bułka maślana (lub) grahamka
                                                      Serek waniliowy
                                                 Domowy dżem z truskawek
                                                  herbata owocowa 
OBIAD:                                   Zupa Jarzynowa
                                               Gołąbki ( inaczej ) z młodą kapustą w sosie pomidorowym
                                                Ryż  brązowy
                                                
                                                      Kompot z truskawek
                                                       
Podwieczorek:               wafle ryżowe  naturalne     

Kolacja:                                         Pieczywo mieszane ,masło
                                                        parówki  z szynki
                                                        sos pomidorowy ,herbata miętowa
                                                     
ŚRODA
Śniadanie:                                   kasza manna na  mleku
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      salami , szynka drobiowa
                                                      papryka trzy kolory
                                                      herbata melisowa
                                                       
OBIAD:                 Zupa ogórkowa zabielana śmietaną
                             Placki ziemniaczane , sałatka z kapusty pekińskiej
                                            Kompot owocowy
                                                
                                                    
Podwieczorek:                          pestki słonecznika

Kolacja:                          pieczywo mieszane , masło
                                        Wędlina , ser gołda
                                        pomidor  , sałata lodowa
                                          herbata miętowa                                                                                                                                                               
   CZWARTEK                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Śniadanie:                                   pieczywo mieszane ,masło
                                                      pasta z zielonej soczewicy
                                                      szynka wieprzowa , papryka zielona
                                                       herbata melisowa , kawa z mlekiem
   
OBIAD:                                        Zupa Kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem
                                                      Pierogi leniwe z sosem jogurtowo-owocowym                                    
                                                      Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:                         jabłko

Kolacja:                                        sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
                                                   I wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
                                                     chleb graham ,masło , herbata zielona
                                                  
PIĄTEK

  Śniadanie :          kasza jaglana na mleku 1,5%
                              pieczywo mieszane ,masło
                                ser gouda , wędlina
                                papryka żółta , ogórek kiszony
                                   herbata rumiankowa
OBIAD:                   Zupa  z groszkiem zielonym
                      Paluszki rybne
                   ryż brązowy , marchew gotowana
                                    Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:                   paluszki z sezamem
   Kolacja :                    Pieczywo mieszane , masło
                                        twarożek ziołowy
                                      Wędlina , papryka zielona, ogórek zielony
                                      Herbata  miętowa          
                                                    
                                       


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz