Dekada I, pierwszy
tydzień ( Wiosenno- letni )
Poniedziałek
Śniadanie: owsianka na mleku
pieczywo
mieszane ,masło
ser
żółty ,kabanosy ,pomidor
herbata
koperkowa
OBIAD: Zupa pomidorowa
z ryżem
Pierogi ruskie z cebulką
sałatka z ogórka kiszonego i papryki
Podwieczorek: Gruszka
kolacja: bułka z
dynią/grahamka ,masło
pasta
z makreli, szynka gotowana
papryka żółta , papryka czerwona
herbata zielona
Wtorek
Śniadanie: Ryż
brązowy na mleku 1,5%
bułka grahamka, masło
ser Bieluch , szynka gotowana
ogórek zielony
herbata
miętowa
Obiad: Zupa kalafiorowa z koperkiem
Z
natką pietruszki
Kopytka z sosem ogórkowym ( własnym )
marchew z groszkiem
Podwieczorek: Banany
Kolacja: pieczywo
mieszane , masło
Twarożek
ze szczypiorkiem
Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek kiszony
herbata rumiankowa Środa
Śniadanie: kawa
zbożowa z mlekiem
Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
bułka grahamka , masło
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa zalewajka
Racuchy drożdżowe
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa
Kolacja: chleb
razowy pełnoziarnisty , masło
pasztecik drobiowy
ogórek kiszony
herbata zielona
Czwartek
Śniadanie: płatki
owsiane z mlekiem 2% i bananem
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda , szynka z indyka
szczypior , pomidor
Herbata rumiankowa
Obiad: Zupa koperkowa zabielana jogurtem naturalnym
Kasza jaglana z warzywami i
kurczakiem
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Placek drożdżowy
Kolacja: Pieczywo
mieszane ,masło
Pasta jajeczna , polędwica sopocka
Ogórek kiszony , papryka żółta
Piątek
Śniadanie: Mleko sojowe
do picia
jajko na twardo , szczypior
polędwica sopocka , pomidor ,
kiełki brokuły
herbata miętowa z cytryną
OBIAD: Zupa
zacierkowa z natką pietruszki
Jajka w
sosie koperkowym
ziemniaki
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: wafle ryżowe
Kolacja: Pieczywo
mieszane , masło
Twarożek na słodko ( posypany gorzką czekoladą )
Powidła śliwkowe
Herbata
zielona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz