PLUSZOWY MIŚ

piątek, 20 maja 2016

Jadłospis 23-25.05

Poniedziałek     1 dekada 2 tydzień

Śniadanie:    Płatki orkiszowe z mlekiem sojowym
                      Pieczywo mieszane , masło
                      Wędlina , ser Bieluch , papryka zielona
                         herbata zielona z imbirem
                      
       
Obiad:              Zupa barszcz czerwony z ziemniakami
                        Spaghetti mięsno - ziołowe ( makaron kukurydziany)
                             Z bazylią
                          Kompot z jabłek z dodatkiem mięty
           
Podwieczorek:  Jabłko

Kolacja:             Pieczywo mieszane ,masło
                           pasta jajeczna ,szynka z indyka
                           kiełki brokuły , ogórek kiszony
                           herbata miętowa


Wtorek

Śniadanie:              kawa zbożowa z mlekiem bez laktozy
                                 bułka grahamka ,masło
                                 ser żółty ,kiełbasa żywiecka
                                 kiełki rzodkiewki , papryka żółta
                                
Obiad:                     Zupa z brokułem ( krem )
                                   z grzankami
                            Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem , papryką i
                                    i kurczakiem w sosie jogurtowo-czosnkowym 
                                 Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:      Paluszki z sezamem

Kolacja:                   mleko sojowe
                                 Pieczywo mieszane ,masło
                                 szynka gotowana , pasta twarogowa
                                 papryka czerwona
                                 herbata rumiankowa
                                                                                                                                                                                                                                          
Środa

Śniadanie:             kakao
                             Pieczywo mieszane , masło
                            Ser gouda , polędwica sopocka
                            Sałata rzymska , ogórek kiszony
                  Herbata z cytryną i miodem
Obiad:       Zupa rosół z makaronem
                   Paluszki rybne z warzywami po grecku
                     ziemniaki
                      Kompot wiśniowy                                                                                                      
  Podwieczorek: Jabłko

Kolacja:                   pieczywo mieszane ,masło
                                 Twarożek ze szczypiorem , kiełbasa żywiecka
                                 Ogórek małosolny , papryka żółta

                                 herbata miętowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz