II DEKADA , I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
Pieczywo
mieszane ,masło
szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
ogórek małosolny , pomidor
herbata miętowa
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem i natką
pietruszki
Makaron świderki
(bezglutenowy) z sosem bolognese i bazylią
kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina , serek wiejski
Kiełki rzodkiewki , ogórek zielony ,
pomidor
herbata rumiankowa
WTOREK
Śniadanie: pieczywo tostowe żytnie, masło
Ser gouda , wędlina
kiełki
z brokuły , papryka czerwona
Kakao ,herbata zielona
OBIAD: Zupa barszcz ukraiński z białą fasolą
Pyzy
ziemniaczane z cebulką
sałatka z
kukurydzy i kapusty pekińskiej i olejem
lnianym
Podwieczorek: Jabłko , gruszka
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Wędlina ,pasta jajeczna
sałata lodowa ,
pomidor
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie:
chleb żytni ,masło
jogurt ziarnisty,
dżem
truskawkowy
herbata owocowa
OBIAD: Zupa selerowa
Paluszki rybne
Kasza jaglana , warzywa
gotowane na parze
kompot z jabłek
Podwieczorek:
Jabłko
Kolacja: sałatka włoska: makaron
pełnoziarnisty,
Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
CZWARTEK
Śniadanie: owsianka na mleku 1,5%
bułka grahamka ,masło
pasztet drobiowy ,ser gouda
sałata , ogórek zielony , kiełki
herbata miętowa
OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem
Kotlet mielony ( Z INDYKA )
ziemniaki , buraczki
gotowane
Podwieczorek: pestki słonecznika
Kolacja: Rogal drożdżowy , masło
Serek waniliowy
Dżem porzeczkowy
Herbata owocowa
PIĄTEK
Śniadanie: Kakao
pieczywo mieszane ,masło
twarożek z ziołami
kabanosy , kiełki rzodkiewki , papryka żółta
herbata rumiankowa
OBIAD:
Zupa z brokułem i czerwoną fasolą
Naleśniki ( z mąki pełnoziarnistej) z
białym serem lub owocami
Kompot owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
(wiejskie) Jajecznica
ze szczypiorkiem
herbata miętowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz