PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 30 maja 2016

Jadłospis 30.05-04.06

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:           
                               Pieczywo  mieszane ,masło
                                szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
                                ogórek małosolny , pomidor
                                 herbata miętowa
OBIAD:               Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki
                          Makaron świderki (bezglutenowy) z sosem bolognese i bazylią
                             kompot wieloowocowy
Podwieczorek:     Jabłko

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                               Wędlina , serek wiejski
                            Kiełki rzodkiewki , ogórek zielony , pomidor
                                herbata rumiankowa
                         
WTOREK
Śniadanie:               pieczywo tostowe żytnie, masło
                                   Ser gouda , wędlina
                                    kiełki  z brokuły , papryka czerwona
                                    Kakao ,herbata zielona
OBIAD:                      Zupa  barszcz ukraiński z białą fasolą
                                     Pyzy ziemniaczane z cebulką
                                     sałatka z kukurydzy i  kapusty pekińskiej i olejem lnianym 
          
Podwieczorek:       Jabłko , gruszka

Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                Wędlina ,pasta jajeczna
                                sałata lodowa , pomidor         
                                herbata rumiankowa 
                            
ŚRODA

Śniadanie:        
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               dżem truskawkowy
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa  selerowa
                               Paluszki rybne
                               Kasza jaglana , warzywa gotowane na parze
                               kompot z jabłek
         
Podwieczorek:   Jabłko

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,
                               Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
                          


CZWARTEK
Śniadanie:             owsianka na mleku 1,5%
                               bułka grahamka ,masło
                               pasztet drobiowy ,ser gouda
                               sałata , ogórek zielony , kiełki
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa ogórkowa z ryżem
                              Kotlet mielony ( Z INDYKA )
                              ziemniaki , buraczki gotowane
Podwieczorek:     pestki słonecznika

Kolacja:              Rogal drożdżowy , masło
                          Serek waniliowy
                          Dżem porzeczkowy
                          Herbata owocowa
                             
PIĄTEK
Śniadanie:             Kakao
                            pieczywo mieszane ,masło
                           twarożek z ziołami
                           kabanosy , kiełki rzodkiewki , papryka żółta
                           herbata rumiankowa
                           
OBIAD:            Zupa z brokułem i czerwoną fasolą
                     Naleśniki ( z mąki pełnoziarnistej) z białym serem lub owocami
                       Kompot owocowy
        Podwieczorek:   Sałatka owocowa
   
Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
(wiejskie)      Jajecznica ze szczypiorkiem
                           herbata miętowa


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz