II dekada, II
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Kakao
Pieczywo
mieszane ,masło
Wędlina ,ser gouda
pomidor, kiełki rzodkiewki
herbata z
cytryną
OBIAD: Zupa
rosół z makaronem i natką pietruszki
Potrawka z kurczaka , ryż jaśminowy
Kompot
z truskawek
Podwieczorek: Strucla owocowa
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
jajko z majonezem , sałatą ,
pomidorem , szczypiorek
herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie: Ryż jaśminowy na
mleku 1,5%
Bułka maślana
(lub) grahamka
Serek waniliowy
Domowy dżem z
truskawek
herbata owocowa
OBIAD: Zupa Jarzynowa
Gołąbki (
inaczej ) z młodą kapustą w sosie pomidorowym
Ryż brązowy
Kompot z truskawek
Podwieczorek: wafle ryżowe naturalne
Kolacja: Pieczywo
mieszane ,masło
parówki
z szynki
sos pomidorowy ,herbata miętowa
ŚRODA
Śniadanie: kasza manna
na mleku
pieczywo mieszane ,masło
salami , szynka drobiowa
papryka trzy kolory
herbata melisowa
OBIAD: Zupa krupnik z ryżem i pomidorami
Paluszki rybne , kasza gryczana (
niepalona)
buraczki gotowane
Kompot owocowy
Podwieczorek: pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina
, ser gołda
pomidor
suszony , sałata lodowa
herbata
miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: pieczywo
mieszane ,masło
pasta z zielonej soczewicy
szynka
wieprzowa , ogórek zielony
herbata melisowa , kawa z mlekiem
OBIAD: Zupa
Kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem
Kluski śląskie , z sosem koperkowym
marchew gotowana
Kompot
wieloowocowy
Podwieczorek: jabłko
Kolacja: sałatka
z ananasem ,kukurydzą , sezamem
I
wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
chleb graham ,masło , herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie : Płatki jaglane na mleku 1,5%
pieczywo mieszane ,masło
ser gouda , wędlina
papryka żółta , ogórek kiszony
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa
z groszkiem zielonym
Makaron świderki (bezglutenowy) z truskawkami
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: paluszki z sezamem
Kolacja : Pieczywo mieszane , masło
twarożek ziołowy
Wędlina ,
papryka zielona
Herbata miętowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz