II dekada, II
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:                                   Kakao
                                                      Pieczywo
mieszane ,masło
                                                      Wędlina ,ser gouda
                                                pomidor, kiełki rzodkiewki
                                                     herbata z
cytryną
OBIAD:             Zupa
rosół z makaronem i natką pietruszki
                               Potrawka z kurczaka , ryż jaśminowy                    
                                             Kompot
z truskawek
      Podwieczorek:   Strucla owocowa
Kolacja:                                 pieczywo mieszane , masło
                                           jajko z majonezem , sałatą ,
pomidorem , szczypiorek
                                            
herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie:                              Ryż jaśminowy na
mleku 1,5%
                                                     Bułka maślana
(lub) grahamka
                                                      Serek waniliowy
                                                 Domowy dżem z
truskawek
                                                 
herbata owocowa  
OBIAD:                                   Zupa Jarzynowa
                                               Gołąbki (
inaczej ) z młodą kapustą w sosie pomidorowym
                                                Ryż  brązowy
                                                      Kompot z truskawek
Podwieczorek:               wafle ryżowe  naturalne     
Kolacja:                                         Pieczywo
mieszane ,masło
                                                        parówki 
z szynki
                                                        sos pomidorowy ,herbata miętowa
ŚRODA
Śniadanie:                                   kasza manna
na  mleku
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      salami , szynka drobiowa
                                                      papryka trzy kolory
                                                      herbata melisowa
OBIAD:                 Zupa krupnik z ryżem i pomidorami
                             Paluszki rybne , kasza gryczana (
niepalona)
                                        
buraczki gotowane 
                                           
Kompot owocowy
Podwieczorek:                          pestki słonecznika
Kolacja:                          pieczywo mieszane , masło
                                        Wędlina
, ser gołda 
                                        pomidor
suszony , sałata lodowa
                                          herbata
miętowa                                                                 
                                                                                             
   CZWARTEK                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Śniadanie:                                   pieczywo
mieszane ,masło 
                                                      pasta z zielonej soczewicy
                                                      szynka
wieprzowa , ogórek zielony
                                                       herbata melisowa , kawa z mlekiem
OBIAD:                                        Zupa
Kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem
                                                     
Kluski śląskie , z sosem koperkowym
                                                            
marchew gotowana                                 
                                                      Kompot
wieloowocowy
Podwieczorek:                         jabłko
Kolacja:                                        sałatka
z ananasem ,kukurydzą , sezamem
                                                   I
wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
                                                     chleb graham ,masło , herbata zielona
PIĄTEK
  Śniadanie :          Płatki jaglane na mleku 1,5%
                              pieczywo mieszane ,masło
                                ser gouda , wędlina
                                papryka żółta , ogórek kiszony
                                   herbata rumiankowa
OBIAD:                   Zupa 
z groszkiem zielonym
                              Makaron świderki (bezglutenowy) z truskawkami
                                    Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:                   paluszki z sezamem
   Kolacja :                    Pieczywo mieszane , masło
                                        twarożek ziołowy 
                                      Wędlina ,
papryka zielona
                                      Herbata  miętowa       
  
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz