Dekada I, pierwszy
tydzień ( Wiosenno- letni )
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: owsianka na mleku
pieczywo mieszane ,masło
ser żółty ,kabanosy
,pomidor
herbata koperkowa
OBIAD: Zupa koperkowa z pulpecikami
Pyzy ziemniaczane z cebulką
sałatka z ogórka kiszonego i papryki
Podwieczorek: Gruszka
kolacja: bułka z dynią/grahamka ,masło
pasta z makreli,
szynka gotowana
papryka żółta ,
papryka czerwona
herbata zielona
WTOREK
Śniadanie: Ryż brązowy na mleku 1,5%
bułka grahamka, masło
ser Bieluch , szynka gotowana
ogórek zielony
herbata
miętowa
Obiad: Zupa ryżanka z pomidorami
Placki z jabłkiem
kompot jabłkowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Twarożek ze
szczypiorkiem
Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek kiszony
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie: kawa zbożowa z mlekiem
Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
bułka grahamka , masło
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa zalewajka
Zapiekanka
makaronowa ze szpinakiem, papryką i kurczakiem
z sosem jogurtowym
Kompot
wieloowocowy
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja: chleb razowy pełnoziarnisty ,
masło
pasztecik drobiowy
ogórek kiszony
herbata zielona
CZWARTEK
Śniadanie: płatki owsiane z mlekiem 2% i
bananem
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda ,
szynka z indyka
szczypior , pomidor
Herbata rumiankowa
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki
Jajko w sosie ogórkowym
Ziemniaki
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Placek drożdżowy
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Pasta jajeczna ,
polędwica sopocka
Ogórek kiszony ,
papryka żółta
PIĄTEK
Śniadanie: Mleko sojowe do picia
jajko na twardo , szczypior
polędwica sopocka , pomidor ,
kiełki brokuły
herbata miętowa z cytryną
OBIAD: Zupa zacierkowa z natką
pietruszki
Paluszki rybne
Ryż brązowy
Warzywa gotowane na
parze ( kalafior , brokuł , marchew)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:
Jabłko
Kolacja: Pieczywo mieszane , masło
Twarożek na słodko (
posypany gorzką czekoladą )
Powidła śliwkowe
Herbata zielona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz