PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 13 czerwca 2016

Jadłospis 13-17.06

 Dekada I, pierwszy tydzień   ( Wiosenno- letni )
 PONIEDZIAŁEK   
                                                                                                                                              Śniadanie:     owsianka na mleku
                        pieczywo mieszane ,masło
                        ser żółty ,kabanosy ,pomidor
                        herbata koperkowa
OBIAD:           Zupa koperkowa z pulpecikami
                     Pyzy ziemniaczane z cebulką
                      sałatka z ogórka kiszonego i papryki
Podwieczorek:  Gruszka

kolacja:            bułka z dynią/grahamka ,masło
                          pasta z makreli, szynka gotowana
                          papryka żółta , papryka czerwona
                          herbata zielona
                 
 WTOREK
Śniadanie:            Ryż brązowy na mleku 1,5%
                               bułka grahamka, masło
                               ser Bieluch , szynka gotowana
                           ogórek zielony
                               herbata  miętowa
Obiad:            Zupa ryżanka z pomidorami
                       Placki z jabłkiem                  
               kompot jabłkowy
                               
                                                                                                                                           Podwieczorek:     Sałatka owocowa

Kolacja:          pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek ze szczypiorkiem
                       Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek kiszony
                      herbata rumiankowa
                                                                                                                                         ŚRODA

Śniadanie:              kawa zbożowa z mlekiem
                                 Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
                                bułka grahamka , masło
                                herbata rumiankowa
                              
OBIAD:                   Zupa zalewajka
                       Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, papryką i kurczakiem
               z sosem jogurtowym
                                      Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:   Jabłko

Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty , masło
                                 pasztecik drobiowy
                                 ogórek kiszony
                        herbata zielona

CZWARTEK
Śniadanie:            płatki owsiane z mlekiem 2% i bananem                         
                              Pieczywo mieszane , masło
                              Ser gouda , szynka z indyka
                              szczypior , pomidor
                             Herbata rumiankowa          
                                      
Obiad:                   Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki
                               Jajko w sosie ogórkowym
                                    Ziemniaki
                           Kompot truskawkowy                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                         Podwieczorek:  Placek drożdżowy  

Kolacja:                Pieczywo  mieszane ,masło
                              Pasta jajeczna , polędwica sopocka
                             Ogórek kiszony , papryka żółta

PIĄTEK

Śniadanie:        Mleko sojowe do picia
                           jajko na twardo , szczypior
                           polędwica sopocka  , pomidor ,
                           kiełki brokuły
                           herbata miętowa z cytryną
                           
OBIAD:              Zupa zacierkowa z natką pietruszki
                         Paluszki rybne
                             Ryż brązowy
                           Warzywa gotowane na parze ( kalafior , brokuł , marchew)
                           Kompot wieloowocowy                               
Podwieczorek: Jabłko

Kolacja:           Pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek na słodko ( posypany gorzką czekoladą )
                          Powidła śliwkowe
                     Herbata zielona




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz