PONIEDZIAŁEK
1 dekada 2 tydzień
Śniadanie: Płatki orkiszowe z mlekiem sojowym
Pieczywo
mieszane , masło
Wędlina , ser Bieluch ,
papryka zielona
herbata zielona z imbirem
Obiad: Zupa
krupnik z kaszą jaglaną
Spaghetti mięsno - ziołowe (
makaron kukurydziany)
Z bazylią
Kompot z jabłek z dodatkiem mięty
Podwieczorek:
Jabłko
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
pasta jajeczna ,szynka z indyka
kiełki brokuły , ogórek kiszony
herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie: kawa zbożowa z mlekiem bez
laktozy
bułka
grahamka ,masło
ser żółty ,kiełbasa żywiecka
kiełki rzodkiewki , papryka żółta
Obiad: Zupa Jarzynowa
Kotlet mielony (
gotowany )
ziemniaki
Sałatka z ogórka
zielonego i kopru z własnego ogrodu
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Arbuz
Kolacja: mleko sojowe
Pieczywo mieszane ,masło
szynka gotowana , pasta twarogowa
papryka czerwona
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie: kakao
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda ,
polędwica sopocka
Sałata rzymska , ogórek kiszony
Herbata z cytryną i miodem
Obiad: Zupa Ogórkowa z koprem i natką
pietruszki ze swojego ogrodu
Racuchy drożdżowe , sałatka
owocowa
Kompot malinowy
Podwieczorek: jabłko
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
Twarożek ze szczypiorem , kiełbasa żywiecka
Ogórek małosolny , papryka żółta
herbata miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku
rogal
drożdżowy , masło
powidła śliwkowe , z własnej spiżarni
herbata z cytryną
OBIAD: Zupa z Brokułom
Knedle z
truskawkami
z musem
truskawkowym
kompot
jabłkowy z porzeczkami czerwonymi
Podwieczorek: Pestki słonecznika
Kolacja Pieczywo mieszane , masło
Jajko na twardo ,
szczypiorek
Wędlina , papryka trzy kolory
herbata rumiankowa
PIĄTEK
Śniadanie: mleko do picia(sojowe)
pieczywo mieszane ,masło
pasztet drobiowy , ogórek
małosolny
herbata zielona z cytryną
OBIAD: Zupa Chłodnik Litewski ( botwina, koper, warzywa młode z własnego ogrodu :)
Paluszki rybne
Ryż jaśminowy , marchew gotowana
Podwieczorek: Brzoskwinia
Kolacja: bułka z ziarnem ,masło
pasta z makreli ,ser biały
szczypiorek z własnego ogrodu , papryka
czerwona
sałata rzymska
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz