PLUSZOWY MIŚ

wtorek, 28 czerwca 2016

Jadłospis 27.06-01.07

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:           
                               Pieczywo  mieszane ,masło
                                szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
                                rzodkiewka , pomidor
                                 herbata miętowa
OBIAD:               Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki
                          Makaron świderki (bezglutenowy) z sosem szpinakowym
                              i pomidorem koktajlowym ( warzywa z własnego ogrodu )
                             kompot wieloowocowy
Podwieczorek:     Jabłko

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                               Wędlina , serek wiejski
                               ogórek zielony , papryka czerwona
                                herbata rumiankowa
                         

WTOREK
Śniadanie:               Pieczywo tostowe żytnie, masło
                                  żółty ser , wędlina
                                   sałata , ogórek małosolny , herbata ze świeżej mięty
OBIAD                                                                                                                                                                                      
                                    Zupa Koperkowa zabielana ( mlekiem kokosowym )
                                     Pyzy ziemniaczane z cebulką
                                     sałatka z kukurydzy i  kapusty pekińskiej i olejem lnianym 
          
Podwieczorek:   Jabłko

Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                Wędlina ,pasta jajeczna
                                sałata lodowa , pomidor         
                                herbata rumiankowa 
                          
ŚRODA

Śniadanie:        
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               dżem truskawkowy
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa  Owocowa z kluskami ( muszelki bezglutenowe )
                             Kurczak w sosie pomidorowym z bazylią
                               Kasza jaglana
                               kompot z jabłek
         
Podwieczorek:   Jabłko

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,
                               Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
                           


CZWARTEK
Śniadanie:             owsianka na mleku 1,5%
                               bułka grahamka ,masło
                               pasztet drobiowy ,ser gouda
                               sałata , ogórek małosolny
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa ogórkowa z ryżem
                              Kotlet mielony ( Z INDYKA )
                              ziemniaki , buraczki gotowane
Podwieczorek:     pestki słonecznika

Kolacja:              Rogal drożdżowy , masło
                          Serek waniliowy
                          Dżem porzeczkowy
                          Herbata owocowa
                             


PIĄTEK
Śniadanie:             Kakao
                            pieczywo mieszane ,masło
                           twarożek z ziołami
                           kabanosy , kiełki rzodkiewki , papryka żółta
                           herbata rumiankowa
                           
OBIAD:            Zupa Rosół z kaczki , z makaronem kukurydzianym
                     Ryba pieczona w piekarniku z sosem cytrynowym
                            Ryż brązowy z groszkiem zielonym
                       Kompot owocowy
        Podwieczorek: Brzoskwinia
   
Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
(wiejskie)      Jajecznica ze szczypiorkiem
                           herbata miętowa


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz