II DEKADA , I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:           
                               Pieczywo
 mieszane ,masło
                                szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
                                rzodkiewka , pomidor
                                 herbata miętowa
OBIAD:               Zupa pomidorowa z ryżem i natką
pietruszki
                          Makaron świderki
(bezglutenowy) z sosem szpinakowym
                              i pomidorem
koktajlowym ( warzywa z własnego ogrodu )
                             kompot wieloowocowy
Podwieczorek:     Jabłko
Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                               Wędlina , serek wiejski 
                               ogórek zielony , papryka czerwona
                                herbata rumiankowa
WTOREK
Śniadanie:               Pieczywo tostowe żytnie, masło
                                  żółty ser ,
wędlina
                                   sałata ,
ogórek małosolny , herbata ze świeżej mięty
OBIAD                                                                                                                                                                                      
                                    Zupa Koperkowa zabielana (
mlekiem kokosowym )
                                     Pyzy
ziemniaczane z cebulką 
                                     sałatka z
kukurydzy i  kapusty pekińskiej i olejem
lnianym  
Podwieczorek:   Jabłko
Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                Wędlina ,pasta jajeczna
                                sałata lodowa ,
pomidor         
                                herbata rumiankowa  
ŚRODA
Śniadanie:         
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               dżem
truskawkowy
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa  Owocowa z kluskami ( muszelki bezglutenowe )
                             Kurczak w sosie
pomidorowym z bazylią
                               Kasza jaglana
                               kompot z jabłek
Podwieczorek:
  Jabłko
Kolacja:                 sałatka włoska: makaron
pełnoziarnisty,
                               Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
CZWARTEK
Śniadanie:             owsianka na mleku 1,5%
                               bułka grahamka ,masło
                               pasztet drobiowy ,ser gouda
                               sałata , ogórek małosolny
                               herbata miętowa
OBIAD:                  Zupa ogórkowa z ryżem
                              Kotlet mielony ( Z INDYKA )
                              ziemniaki , buraczki
gotowane
Podwieczorek:     pestki słonecznika
Kolacja:              Rogal drożdżowy , masło
                          Serek waniliowy
                          Dżem porzeczkowy
                          Herbata owocowa
PIĄTEK
Śniadanie:             Kakao
                            pieczywo mieszane ,masło
                           twarożek z ziołami
                           kabanosy , kiełki rzodkiewki , papryka żółta
                           herbata rumiankowa
OBIAD:
           Zupa Rosół z kaczki , z makaronem
kukurydzianym
                     Ryba pieczona w piekarniku z sosem
cytrynowym
                            Ryż brązowy z groszkiem zielonym
                       Kompot owocowy
        Podwieczorek: Brzoskwinia
Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
(wiejskie)      Jajecznica
ze szczypiorkiem 
                           herbata miętowa
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz