Dekada I, pierwszy
tydzień   ( Wiosenno- letni )
 Poniedziałek   
                                                                                                                                              Śniadanie:     owsianka na mleku
                        pieczywo mieszane ,masło
                        ser żółty ,kabanosy
,pomidor
                        herbata ze świeżej
mięty
OBIAD:           Zupa koperkowa z pulpecikami
                     Pierogi z mięsem i  cebulką 
                      sałatka z ogórka kiszonego i papryki
Podwieczorek:
Arbuz
kolacja:            bułka z dynią/grahamka ,masło
                          pasta z makreli,
szynka gotowana
                          pomidor, sałata
karbowana (z ogrodu)
                          herbata zielona 
                                                                                                                                               Wtorek
Śniadanie:               
                              bułka
grahamka, masło
                               ser Bieluch , szynka gotowana
                           ogórek zielony
                               herbata 
miętowa
Obiad:            Zupa ryżanka z pomidorami i natką
pietruszki
                       Naleśniki z malinami              
               kompot malinowy
                                                                                                                                             Podwieczorek:     Porzeczki czerwone
Kolacja:          pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek ze
szczypiorkiem
                       Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek
małosolny
                      herbata rumiankowa
                                                                                                                                       
Środa
Śniadanie:              kawa zbożowa z mlekiem
                                 Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
                                bułka grahamka , masło
                                herbata rumiankowa
OBIAD:                   Zupa zalewajka  na zakwasie
                     Placki ziemniaczane
                                      Kompot z czereśni
Podwieczorek:   Pestki słonecznika
Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty ,
masło
                                 pasztecik drobiowy
                                 ogórek małosolny
                        herbata zielona
Czwartek
Śniadanie:                               
                             Pieczywo mieszane , masło
                              Ser gouda ,
szynka z indyka
                              szczypior , pomidor
                             Herbata rumiankowa
         
Obiad:                   Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki
                               Jajko w sosie koperkowym
                                    Ziemniaki
                           Kompot truskawkowy                                                                                       
                                              
                                                                                                                                                                        
Podwieczorek:  Placek drożdżowy  
Kolacja:                Pieczywo  mieszane ,masło
                              Pasta jajeczna ,
polędwica sopocka
                             Ogórek małosolny 
Piątek
Śniadanie:        
                           jajko na twardo , szczypior 
                           polędwica sopocka  , pomidor , 
                           herbata miętowa z cytryną
OBIAD:              Zupa zacierkowa z natką
pietruszki
                         Paluszki rybne
                             Ryż brązowy
                         Kalafior gotowany z koperkiem
                           Kompot z porzeczek                             
Podwieczorek:
maliny
Kolacja:           Pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek na słodko (
posypany gorzką czekoladą )
                          Powidła truskawkowe ( tegoroczne
własne )
                     herbata z mięty świeżej
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz