Dekada I, pierwszy
tydzień ( Wiosenno- letni )
Poniedziałek
Śniadanie:
pieczywo mieszane ,masło
ser żółty ,kabanosy
,pomidor
herbata ze świeżej
mięty
OBIAD: Zupa koperkowa z pulpecikami
Pierogi z mięsem i cebulką
sałatka z ogórka małosolnego
Podwieczorek:
Arbuz
kolacja: bułka z dynią/grahamka ,masło
pasta z makreli,
szynka gotowana
pomidor, sałata
masłowa
herbata zielona
Wtorek
Śniadanie:
bułka
grahamka, masło
twarożek z ogórkiem zielonym , szynka gotowana
pomidor , szczypiorek
herbata ze świeżej mięty
Obiad: Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
Naleśniki z malinami
kompot malinowy
Podwieczorek: Maliny
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek
małosolny
herbata rumiankowa
Środa
Śniadanie: kawa zbożowa
Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
bułka grahamka , masło
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa zalewajka na zakwasie
Placki ziemniaczane
Kompot z wiśni z własnego ogrodu
Podwieczorek: Pestki słonecznika
Kolacja: chleb razowy pełnoziarnisty ,
masło
pasztecik drobiowy
ogórek małosolny
herbata zielona
Czwartek
Śniadanie:
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda ,
szynka z indyka
szczypior , pomidor, sałata
swojska
Herbata rumiankowa
Obiad: Zupa Kalafiorowa z koperkiem
Pierogi leniwe z jogurtem naturalnym
Kompot malinowy
Podwieczorek: Maliny
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
własna pasta z jajek
ze szczypiorkiem
wędlina podsuszana , ogórek
małosolny
herbata melisowa
Piątek
Śniadanie:
jajko na twardo , szczypior
polędwica sopocka , pomidor ,
herbata miętowa z cytryną
OBIAD: Zupa zacierkowa z natką
pietruszki
Paluszki rybne
Ryż brązowy
Mizeria z oliwą z oliwek
Kompot z czarnych porzeczek
Podwieczorek:
Porzeczki czarne
Kolacja: Pasta z bobu własna
świeży ogórek i marchew
wafle ryżowe
herbata ze świeżej mięty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz