PLUSZOWY MIŚ

piątek, 29 lipca 2016

jadłospis 1.08. -5.08.

                                 Dekada I, pierwszy tydzień   ( Wiosenno- letni )
 Poniedziałek   
                                                                                                                                                                                                Śniadanie:
                        pieczywo mieszane ,masło
                        ser żółty ,kabanosy ,pomidor
                        herbata ze świeżej mięty
OBIAD:           Zupa koperkowa z pulpecikami
                     Pierogi z mięsem i  cebulką
                      sałatka z ogórka  małosolnego
Podwieczorek: Arbuz

kolacja:            bułka z dynią/grahamka ,masło
                          pasta z makreli, szynka gotowana
                          pomidor, sałata masłowa
                          herbata zielona
                 







                                                                                                                                         Wtorek

Śniadanie:              
                              bułka grahamka, masło
                              twarożek z ogórkiem zielonym , szynka gotowana
                               pomidor , szczypiorek
                               herbata ze świeżej mięty
Obiad:            Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
                       Naleśniki z malinami              
                        kompot malinowy
                               
                                                                                                                                                                              Podwieczorek:    Maliny

Kolacja:          pieczywo mieszane , masło
                     Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek małosolny
                      herbata rumiankowa






                                                                                                                                        Środa

Śniadanie:              kawa zbożowa
                                 Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
                                bułka grahamka , masło
                                herbata rumiankowa
                              
OBIAD:                   Zupa zalewajka  na zakwasie
                                Placki ziemniaczane
                                Kompot z  wiśni z własnego ogrodu
Podwieczorek:   Pestki słonecznika

Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty , masło
                                 pasztecik drobiowy
                                 ogórek małosolny
                        herbata zielona



         
                


Czwartek

Śniadanie:                               
                             Pieczywo mieszane , masło
                              Ser gouda , szynka z indyka
                              szczypior , pomidor, sałata swojska
                             Herbata rumiankowa          
                                     
Obiad:                   Zupa Kalafiorowa z koperkiem
                              Pierogi leniwe z jogurtem naturalnym
                               Kompot malinowy                                                                                                                                 

                                                                                                                                                                         Podwieczorek:  Maliny

Kolacja:                Pieczywo  mieszane ,masło
                             własna pasta z jajek ze szczypiorkiem
                               wędlina podsuszana , ogórek małosolny
                             herbata melisowa




 


Piątek

Śniadanie:       
                           jajko na twardo , szczypior
                           polędwica sopocka  , pomidor ,
                           herbata miętowa z cytryną
                           
OBIAD:              Zupa zacierkowa z natką pietruszki
                         Paluszki rybne
                             Ryż brązowy
                         Mizeria z oliwą z oliwek
                           Kompot z czarnych porzeczek                         
Podwieczorek: Porzeczki czarne

Kolacja:           Pasta z bobu własna
                        świeży ogórek i marchew
                       wafle ryżowe

                     herbata ze świeżej mięty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz