PONIEDZIAŁEK 1 dekada 2 tydzień
Śniadanie:
Pieczywo
mieszane , masło
własna
pasta z suszonych pomidorów
twarożek ze szczypiorkiem
, sałata , pomidor
herbata ze świeżej mięty z cytryną
Obiad: Zupa barszcz czerwony
Spaghetti mięsno - ziołowe (
makaron kukurydziany)
Z bazylią
Kompot z malin
Podwieczorek:
Arbuz
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
własna pasta jajeczna ze szczypiorem ,szynka z indyka
ogórek małosolny , herbata koperkowa
WTOREK
Śniadanie: kawa zbożowa
bułka
grahamka ,masło
ser żółty ,kiełbasa żywiecka
ogórek małosolny , młoda marchew
Obiad: Zupa Jarzynowa ( kalafior ,
brokuł , marchew )
Kotlet mielony drobiowy ( gotowany na parze )
Kasza gryczana niepalona
Sałatka z ogórka
zielonego i kopru
Kompot z czereśni
Podwieczorek: Porzeczki czerwone
Kolacja:
Pieczywo mieszane ,masło
szynka gotowana , własna pasta z
zielonych oliwek
sałata , ogórek małosolny ,
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie:
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda , własna pasta z awokado
Sałata masłowa, ogórek zielony
Herbata miętowa z cytryną
Obiad: Zupa Ogórkowa z koprem i natką pietruszki
( zielone z własnego
ogrodu )
Racuchy drożdżowe
( na mleku bez laktozy i
mąki pełnoziarnistej )
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Owoce sezonowe : Maliny , porzeczki , agrest
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
Twarożek z warzywami ( pomidor i
szczypior )
Polędwica
sopocka
sałata ,
ogórek małosolny , herbatka miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: Herbata malinowa
rogal
maślany lub chleb żytni , masło
powidła truskawkowe, z własnej spiżarni
OBIAD: Zupa rosół z kaczki ( z własnym makaronem )
( z dużą
ilością włoszczyzny z własnego ogródka )
Kluski śląski z sosem koperkowym
kompot
malinowy
Podwieczorek: Pestki słonecznika
Kolacja Pieczywo mieszane , masło
Jajko na twardo ze szczypiorkiem
szynka gotowana , sałata , rzodkiewka
( wszystko z
własnego ogrodu )
herbata rumiankowa
PIĄTEK
Śniadanie
: pieczywo mieszane ,masło
pasztet drobiowy , ogórek
małosolny
herbata zielona z cytryną
OBIAD: Zupa krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki
( zielone z własnego ogródka )
kotleciki rybne z koperkiem
Ryż jaśminowy
Kapusta kwaszona z
marchewką , natką pietruszki
i olejem
lnianym
Podwieczorek: Nektarynka
Kolacja: bułka z ziarnem , chleb
żytni ,masło
własna pasta z łososia z koperkiem
kiełbasa
żywiecka podsuszana
szczypior , pomidor
herbata melisowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz