PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 11 lipca 2016

Jadłospis 11-15.07


PONIEDZIAŁEK     1 dekada 2 tydzień

Śniadanie:   
                      Pieczywo mieszane , masło
                    własna  pasta z suszonych pomidorów
                     twarożek ze szczypiorkiem , sałata , pomidor
                         herbata ze świeżej mięty z cytryną
                      
       
Obiad:               Zupa barszcz czerwony
                        Spaghetti mięsno - ziołowe ( makaron kukurydziany)
                             Z bazylią
                          Kompot z malin
           
Podwieczorek:  Arbuz

Kolacja:             Pieczywo mieszane ,masło
                          własna  pasta jajeczna ze szczypiorem ,szynka z indyka
                            ogórek małosolny , herbata koperkowa
                           
WTOREK

Śniadanie:              kawa zbożowa
                                 bułka grahamka ,masło
                                 ser żółty ,kiełbasa żywiecka
                                 ogórek małosolny , młoda marchew
                                
Obiad:                     Zupa Jarzynowa ( kalafior , brokuł , marchew )
                              Kotlet mielony  drobiowy ( gotowany na parze )
                                Kasza gryczana niepalona
                             Sałatka z ogórka zielonego i kopru
                                 Kompot z czereśni
Podwieczorek:    Porzeczki czerwone

Kolacja:                 
                                 Pieczywo mieszane ,masło
                                 szynka gotowana , własna pasta z zielonych oliwek
                                 sałata , ogórek małosolny , herbata rumiankowa                                                                                                                  
ŚRODA

Śniadanie:            
                             Pieczywo mieszane , masło
                            Ser gouda , własna pasta z awokado
                            Sałata masłowa, ogórek zielony
                  Herbata miętowa z cytryną
Obiad:       Zupa Ogórkowa z koprem i natką pietruszki
                     ( zielone z własnego ogrodu )
                   Racuchy drożdżowe
                     ( na mleku bez laktozy i mąki pełnoziarnistej )
                      Kompot wiśniowy                                                                                                  
  Podwieczorek: Owoce sezonowe :  Maliny , porzeczki , agrest
Kolacja:                   pieczywo mieszane ,masło
                                 Twarożek z warzywami ( pomidor i szczypior  )
                                 Polędwica sopocka        
                                 sałata ,  ogórek małosolny , herbatka miętowa
                                 
 CZWARTEK                                                                                                                                                        
                                                                                                                                 Śniadanie:               Herbata malinowa
                                rogal maślany lub chleb żytni , masło
                                 powidła truskawkowe, z własnej spiżarni
                                  
OBIAD:                      Zupa  rosół z kaczki ( z własnym makaronem )
                                 ( z dużą ilością włoszczyzny z własnego ogródka )
                                   Kluski śląski z sosem koperkowym
                    kompot malinowy
Podwieczorek:   Pestki słonecznika

Kolacja                  Pieczywo mieszane , masło
                              Jajko na twardo ze  szczypiorkiem
                              szynka gotowana , sałata , rzodkiewka
                                 ( wszystko z własnego ogrodu )
                           herbata rumiankowa
                                                                                                                         PIĄTEK                                                                                                                                   


Śniadanie :            pieczywo mieszane ,masło
                                  pasztet drobiowy , ogórek małosolny
                                   herbata zielona  z cytryną                                                   
OBIAD:                  Zupa krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki
                          ( zielone z własnego ogródka )
                            kotleciki rybne z koperkiem
                                Ryż jaśminowy
                             Kapusta kwaszona z marchewką , natką pietruszki
                                    i olejem lnianym                                                                  
Podwieczorek:   Nektarynka

Kolacja:                     bułka z ziarnem , chleb żytni ,masło
                                  własna  pasta z łososia z koperkiem
                                    kiełbasa żywiecka podsuszana
                                   szczypior , pomidor

                                herbata melisowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz