PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 18 lipca 2016

Jadłospis 18-22.07

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:           
                               Pieczywo  mieszane ,masło
                                szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
                                rzodkiewka , sałata masłowa z ogródka
                                 herbata miętowa
OBIAD:               Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki
                          Makaron świderki (bezglutenowy) z sosem szpinakowym
                                     z serem kozim
                             kompot malinowy
Podwieczorek:     Maliny

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                               Wędlina , serek wiejski
                               ogórek zielony , szczypior ( zielenina z własnego ogrodu )
                                herbata rumiankowa                      

WTOREK
Śniadanie:               Pieczywo tostowe żytnie, masło
                                  żółty ser , wędlina
                                   sałata , ogórek małosolny , herbata ze świeżej mięty
OBIAD                                                                                                                                                                                      
                                    Zupa Koperkowa zabielana ( mlekiem kokosowym )
                                     Pyzy ziemniaczane z cebulką
                                     sałatka z kukurydzy i  kapusty pekińskiej i olejem lnianym 
                                      Kompot z jagód
Podwieczorek:   Jagody

Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                Wędlina ,własna pasta z jajek i szczypioru
                                sałata lodowa , pomidor         
                                herbata ze świeżej mięty z cytryną 
                            
ŚRODA

Śniadanie:        
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               powidła z truskawek ( z własnej spiżarni )
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa Kalafiorowa z koprem z własnego ogrodu
                             Kurczak w sosie pomidorowym z bazylią
                               Kasza jaglana
                               kompot z agrestu
         
Podwieczorek:   Agrest

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,
                               ogórek zielony ,  rzodkiewka , ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
                           herbata zielona z cytryną


CZWARTEK
Śniadanie:           
                               bułka grahamka , chleb żytni /masło
                               pasztet drobiowy ,ser gouda
                               sałata , ogórek małosolny
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa z fasolką szparagową z własnego ogrodu
                              Kotlet mielony ( Z INDYKA )
                              ziemniaki pieczone z rozmarynem
                               sałatka z buraczków z własnego ogrodu
Podwieczorek:     Arbuz

Kolacja:              Rogal drożdżowy , masło
                          Serek waniliowy
                          Dżem z czerwonych porzeczek z własnej spiżarni
                          Herbata koperkowa
                             
PIĄTEK
Śniadanie:             Kawa zbożowa z mlekiem sojowym
                            pieczywo mieszane ,masło
                           twarożek z ziołami ( bazylia , pomidor )
                           kabanosy , ogórek małosolny
                           herbata ze świeżej mięty
                           
OBIAD:            Zupa ogórkowa z ryżem , natką i koprem
                     Ryba pieczona w piekarniku z sosem cytrynowym
                            Ryż brązowy z groszkiem zielonym
                       Kompot wiśniowy
        Podwieczorek: Nektarynka
   
Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
                         Jajecznica ze szczypiorkiem ( jajko wiejskie )
                           herbata melisowa z cytryna


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz