II dekada, II
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
Pieczywo mieszane ,masło
Wędlina ,ser gouda
pomidor, sałata
herbata ze świeżej mięty
OBIAD: Zupa
rosół z własnym makaronem i natką
pietruszki ( z ogródka )
Potrawka z kurczaka z groszkiem
zielonym i marchewką , ryż jaśminowy
Kompot
z wiśni
Podwieczorek: Strucla owocowa
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
jajko z majonezem , sałatą ,
pomidorem , szczypiorek
herbata miętowa
Wtorek
Śniadanie:
Bułka maślana
(lub) grahamka
Serek waniliowy
Domowy dżem z
truskawek
herbata owocowa
OBIAD: Zupa Jarzynowa
Gołąbki z ryżem i młodą kapustą
siekaną do mięska , z koperkiem
i sosem pomidorowym
Ryż brązowy
Kompot z czarnych porzeczek i wiśni
Podwieczorek: Czarne porzeczki
Kolacja: Pieczywo
mieszane ,masło
parówki
z szynki
sos pomidorowy ,herbata miętowa
ŚRODA
Śniadanie:
pieczywo mieszane ,masło
salami , szynka drobiowa
ogórek zielony
herbata melisowa
OBIAD: Zupa z
ziemniakami i pomidorami z natką pietruszki
Paluszki rybne , kasza gryczana niepalona
buraczki gotowane
Kompot malinowy
Podwieczorek: Maliny
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina
, ser gouda
pomidor , sałata lodowa
herbata
miętowa
Czwartek
Śniadanie: pieczywo
mieszane ,masło
własna pasta z
zielonej soczewicy
szynka
wieprzowa , ogórek zielony
herbata koperkowa
OBIAD: Zupa
Kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem i natką pietruszki
Makaron świderki ( bezglutenowy )
z białym twarożkiem własnym wiejskim i jagodami
Kompot
z czerwonych porzeczek
Podwieczorek: czerwone porzeczki
Kolacja: sałatka
z ananasem ,kukurydzą , sezamem
I
wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
chleb żytni ,masło , herbata zielona
Piątek
Śniadanie
: Mleko sojowe o smaku wanilii
pieczywo mieszane ,masło
ser gouda , wędlina
ogórek małosolny
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa
z groszkiem zielonym
Kluski śląskie , z sosem koperkowym
marchew gotowana
marchew gotowana
Kompot
jagodowy
Podwieczorek: Jagody
Kolacja : Pieczywo mieszane , masło
twarożek ziołowy z bazylią i
pomidorem
Wędlina ,
ogórek małosolny , herbata melisowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz