PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 25 lipca 2016

jadłospis 25.07.-29.07.


II dekada, II tydzień



PONIEDZIAŁEK



Śniadanie:                            

                        Pieczywo mieszane ,masło

                        Wędlina ,ser gouda

                         pomidor, sałata

                      herbata ze świeżej mięty                                

           

OBIAD:             Zupa rosół z własnym  makaronem i natką pietruszki ( z ogródka )

                               Potrawka z kurczaka z groszkiem zielonym i marchewką , ryż jaśminowy                    

                                             Kompot z wiśni

                                                    

      Podwieczorek:   Strucla owocowa



Kolacja:                                 pieczywo mieszane , masło

                                           jajko z majonezem , sałatą , pomidorem , szczypiorek

                                             herbata miętowa




Wtorek

Śniadanie:                       

                                                     Bułka maślana (lub) grahamka

                                                      Serek waniliowy

                                                 Domowy dżem z truskawek

                                                  herbata owocowa 

OBIAD:                                   Zupa Jarzynowa

                                               Gołąbki z ryżem i młodą kapustą siekaną do mięska ,  z koperkiem

                                                     i    sosem pomidorowym

                                                Ryż  brązowy

                                                

                                                      Kompot z czarnych porzeczek i wiśni

                                                       

Podwieczorek:         Czarne porzeczki   



Kolacja:                                         Pieczywo mieszane ,masło

                                                        parówki  z szynki

                                                        sos pomidorowy ,herbata miętowa

                                        



ŚRODA

Śniadanie:                                 

                                                      pieczywo mieszane ,masło

                                                      salami , szynka drobiowa

                                                    ogórek zielony

                                                      herbata melisowa

                                                       

OBIAD:                 Zupa  z ziemniakami i pomidorami z natką pietruszki

                             Paluszki rybne , kasza gryczana  niepalona

                                         buraczki gotowane

                                            Kompot malinowy

                                                

                                                    

Podwieczorek:      Maliny



Kolacja:                          pieczywo mieszane , masło

                                        Wędlina , ser gouda

                                        pomidor , sałata lodowa

                                          herbata miętowa                                                                                                                                                               


   Czwartek                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     



Śniadanie:                                   pieczywo mieszane ,masło

                                                   własna   pasta z zielonej soczewicy

                                                      szynka wieprzowa , ogórek zielony

                                                       herbata koperkowa

   

OBIAD:                                        Zupa Kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem i natką pietruszki

                                                     Makaron świderki ( bezglutenowy )

                                     z białym twarożkiem własnym wiejskim i jagodami            

                                                      Kompot z czerwonych porzeczek

Podwieczorek:                         czerwone porzeczki



Kolacja:                                        sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem

                                                   I wędzonym kurczakiem z olejem lnianym

                                                     chleb żytni ,masło , herbata zielona

                                         

Piątek  




   Śniadanie :         Mleko sojowe o smaku wanilii

                              pieczywo mieszane ,masło

                                ser gouda , wędlina

                              ogórek małosolny

                                   herbata rumiankowa



OBIAD:                   Zupa  z groszkiem zielonym 

                                Kluski śląskie , z sosem koperkowym

                                                             marchew gotowana                          
                                    

                                    Kompot jagodowy



Podwieczorek:       Jagody



   Kolacja :                    Pieczywo mieszane , masło

                                        twarożek ziołowy z bazylią i pomidorem

                                      Wędlina , ogórek małosolny , herbata melisowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz