Dekada I, pierwszy tydzień ( Wiosenno- letni )
Poniedziałek
Śniadanie:
pieczywo mieszane ,masło
ser owczy , pomidor
herbata ze świeżej
mięty
OBIAD: Zupa koperkowa zabielana mlekiem sojowym
Pierogi z mięsem i cebulką
sałatka z ogórka małosolnego
Podwieczorek:
Gruszka
kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
własna
pasta z makreli
sałata masłowa ,
ogórek zielony
herbata zielona
Wtorek
Śniadanie:
bułka
grahamka, masło
twarożek z ogórkiem zielonym
pomidor , szczypiorek
herbata ze świeżej mięty
Obiad: Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
kopytka szpinakowo-marchewkowe
z klarowanym
masełkiem
kompot malinowy
Podwieczorek: Maliny
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Pasztet własny , ogórek kiszony swojski
herbata rumiankowa
Środa
Śniadanie: kawa zbożowa
Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
chleb żytni , masło
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa zalewajka na zakwasie
Placki ziemniaczane
Kompot z
wiśni mrożonych z tegorocznego
zbioru
Podwieczorek: Śliwki węgierki
Kolacja: chleb razowy pełnoziarnisty ,
masło
hummus z burakiem
ziarenka ciecierzycy
herbata zielona
Czwartek
Śniadanie:
Pieczywo mieszane , masło
Ser kozi , ser mazdamer
szczypior , pomidor, sałata
Herbata rumiankowa
Obiad: Zupa
Kalafiorowa z koperkiem
Pierogi leniwe z mąką kukurydzianą
z klarowanym
masełkiem i bułką tartą
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Jabłka
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
własna pasta z jajek ze
szczypiorkiem
ogórek kiszony z własnych zapasów
herbata melisowa
Piątek
Śniadanie
: Pieczywo mieszane , masło
Kiełbasa żywiecka podsuszana , pomidor
herbata miętowa
OBIAD: Zupa dyniowa z natką pietruszki
Paluszki rybne
Ryż brązowy
Mizeria z oliwą z oliwek
Kompot gruszkowy
Podwieczorek:
Gruszka
Kolacja: Własna pasta z cieciorki z oliwą z
oliwek
świeży ogórek i marchew
wafle ryżowe
herbata ze świeżej mięty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz