PLUSZOWY MIŚ

piątek, 26 sierpnia 2016

jadłospis 29.08.-2.09.

                     Dekada I, pierwszy tydzień   ( Wiosenno- letni )
 Poniedziałek   
                                                                                                                                                                                                Śniadanie:
                        pieczywo mieszane ,masło
                        ser owczy  , pomidor
                        herbata ze świeżej mięty
OBIAD:           Zupa koperkowa  zabielana mlekiem sojowym
                          Pierogi z mięsem i  cebulką
                          sałatka z ogórka  małosolnego
Podwieczorek: Gruszka

kolacja:           Pieczywo mieszane ,masło
                          własna pasta z makreli
                          sałata masłowa , ogórek zielony
                          herbata zielona
                


Wtorek

Śniadanie:              
                              bułka grahamka, masło
                              twarożek  z ogórkiem zielonym
                               pomidor , szczypiorek
                               herbata ze świeżej mięty
Obiad:            Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
                         kopytka   szpinakowo-marchewkowe
                               z klarowanym masełkiem          
                        kompot malinowy
                               
                                                                                                                                                                              Podwieczorek:    Maliny

Kolacja:          pieczywo mieszane , masło
                     Pasztet własny , ogórek kiszony swojski

                      herbata rumiankowa 



 Środa

Śniadanie:              kawa zbożowa 
                                 Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
                                chleb żytni , masło
                                herbata rumiankowa
                              
OBIAD:                   Zupa zalewajka  na zakwasie
                                Placki ziemniaczane
                                Kompot z  wiśni mrożonych  z tegorocznego zbioru
Podwieczorek:        Śliwki węgierki

Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty , masło
                                 hummus z burakiem
                                 ziarenka ciecierzycy
                                 herbata zielona


Czwartek

Śniadanie:                               
                             Pieczywo mieszane , masło
                              Ser kozi , ser mazdamer
                              szczypior , pomidor, sałata
                             Herbata rumiankowa          
                                     
Obiad:                   Zupa Kalafiorowa z koperkiem
                              Pierogi leniwe z mąką kukurydzianą
                                z klarowanym masełkiem i bułką tartą
                               Kompot jabłkowy                                                                                                                             

                                                                                                                                                                         Podwieczorek: Jabłka

Kolacja:                Pieczywo  mieszane ,masło
                             własna pasta z jajek ze szczypiorkiem
                              ogórek kiszony z własnych zapasów
                             herbata melisowa



Piątek

Śniadanie :    Pieczywo mieszane , masło
                       Kiełbasa żywiecka podsuszana  , pomidor   
                           herbata miętowa
                           
OBIAD:              Zupa dyniowa z natką pietruszki
                         Paluszki rybne
                             Ryż brązowy
                         Mizeria z oliwą z oliwek
                           Kompot gruszkowy                       
Podwieczorek: Gruszka

Kolacja:           Własna pasta z cieciorki z oliwą z oliwek
                        świeży ogórek i marchew
                       wafle ryżowe
                     herbata ze świeżej mięty



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz