PLUSZOWY MIŚ

sobota, 17 września 2016

jadłospis 19.09.-23.09.

II dekada, II tydzień

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:                            
                        Pieczywo mieszane ,masło
                        ser kozi
                         pomidor, sałata
                       herbata ze świeżej mięty                                
           
OBIAD:           Zupa barszcz biały z jajkiem
                        Potrawka z kurczaka z groszkiem zielonym i marchewką , ryż brązowy                      
                        Kompot ze śliwek
                                                    
      Podwieczorek:  Śliwki

Kolacja:                           Pieczywo mieszane , masło
                                         własna pasta z dyni z czosnkiem i olejem lnianym
                                         sałata masłowa , ogórek zielony
                                        herbata miętowa




WTOREK
Śniadanie:                       
                                                 Bułka maślana / chleb żytni
                                                 domowe powidła ze śliwek
                                                 herbata owocowa 
OBIAD:                                   Zupa jarzynowa zabielana jogurtem naturalnym
                                                Kotlety mielone z młodą kapustą i sosem koperkowym
                                                Ziemniaki
                                                Kompot z gruszek
                                                       
Podwieczorek:        Gruszki

Kolacja:                                         Pieczywo mieszane ,masło
                                                        własna pasta curry z warzywami i prażonym słonecznikiem
                                                        sałata masłowa
                                                        herbata miętowa
                                                     
ŚRODA
Śniadanie:                                 
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      kiełbasa krakowska sucha
                                                      ogórek kiszony z własnych przetworów
                                                      herbata melisowa
                                                       
OBIAD:                 Zupa ze świeżymi pomidorami i natką pietruszki
                               Kluski śląskie z sosem ogórkowo-koperkowym
                              gotowany brokuł
                              Kompot jabłkowy
                                                
                                                    
Podwieczorek:     wafle ryżowe

Kolacja:                         pieczywo mieszane , masło
                                        własna pasta z pomidorów suszonych z oliwą z oliwek
                                       marchew świeża
                                        sałata lodowa
                                        herbata miętowa                                                                                                                                                               
CZWARTEK

Śniadanie:                                pieczywo mieszane /masło
                                                   ser żółty dojrzewający
                                                   twarożek z ogórkiem kiszonym i koperkiem
                                                   pryka czerwona , sałata
                                                   herbata koperkowa
   
OBIAD:                                      Zupa kapuśniak z kiszoną kapustą
                                                    Placki z cukinii ( z mąką kukurydzianą ) , jogurt naturalny 
                                                    Kompot ze śliwek                                      
                                                   
Podwieczorek:                      Śliwki

Kolacja:                                   sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
                                                  i gotowanym filetem z kurczaka  i olejem lnianym
                                                  chleb żytni , herbata zielona
                                                  
            

PIĄTEK 

   Śniadanie :         Mleko sojowe waniliowe
                                pieczywo mieszane ,masło , ogórek kiszony z własnej spiżarni
                                kiełbasa żywiecka podsuszana
                                herbata rumiankowa

OBIAD:                   Zupa  z fasolką szparagową
                                kasza jaglana , paluszki rybne
                                surówka z marchewki i kukurydzy
                                Kompot jabłkowy

Podwieczorek:     Jabłko

   Kolacja :                        pieczywo mieszane , masło
                                           jajko z własnym majonezem , sałatą , pomidorem , szczypiorek

                                           herbata miętowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz