II dekada, II
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
Pieczywo mieszane ,masło
ser kozi
pomidor, sałata
herbata
ze świeżej mięty
OBIAD: Zupa
barszcz biały z jajkiem
Potrawka
z kurczaka z groszkiem zielonym i marchewką , ryż brązowy
Kompot ze śliwek
Podwieczorek: Śliwki
Kolacja: Pieczywo mieszane , masło
własna pasta z dyni z czosnkiem i
olejem lnianym
sałata
masłowa , ogórek zielony
herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie:
Bułka maślana / chleb żytni
domowe powidła ze śliwek
herbata owocowa
OBIAD: Zupa jarzynowa zabielana jogurtem
naturalnym
Kotlety mielone z młodą kapustą i sosem
koperkowym
Ziemniaki
Kompot z gruszek
Podwieczorek: Gruszki
Kolacja: Pieczywo
mieszane ,masło
własna pasta curry z warzywami i prażonym
słonecznikiem
sałata masłowa
herbata miętowa
ŚRODA
Śniadanie:
pieczywo mieszane ,masło
kiełbasa krakowska sucha
ogórek kiszony z własnych przetworów
herbata melisowa
OBIAD: Zupa ze świeżymi pomidorami i natką pietruszki
Kluski
śląskie z sosem ogórkowo-koperkowym
gotowany brokuł
Kompot
jabłkowy
Podwieczorek: wafle ryżowe
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
własna pasta z
pomidorów suszonych z oliwą z oliwek
marchew świeża
sałata
lodowa
herbata
miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: pieczywo mieszane
/masło
ser żółty dojrzewający
twarożek z
ogórkiem kiszonym i koperkiem
pryka czerwona , sałata
herbata
koperkowa
OBIAD: Zupa kapuśniak z
kiszoną kapustą
Placki z cukinii ( z mąką kukurydzianą ) , jogurt naturalny
Kompot ze śliwek
Podwieczorek: Śliwki
Kolacja: sałatka
z ananasem ,kukurydzą , sezamem
i gotowanym filetem z kurczaka i olejem lnianym
chleb żytni ,
herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie
: Mleko sojowe waniliowe
pieczywo
mieszane ,masło , ogórek kiszony z własnej spiżarni
kiełbasa żywiecka podsuszana
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa
z fasolką szparagową
kasza jaglana , paluszki rybne
surówka
z marchewki i kukurydzy
Kompot
jabłkowy
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja : pieczywo mieszane , masło
jajko z własnym majonezem , sałatą ,
pomidorem , szczypiorek
herbata miętowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz