PLUSZOWY MIŚ

sobota, 3 września 2016

jadłospis 5.09.-9.09.


Poniedziałek     1 dekada 2 tydzień

Śniadanie:   
                      Pieczywo mieszane ciemne
                    własna  pasta z suszonych pomidorów z oliwą z oliwek
                     twarożek ze szczypiorkiem , sałata , pomidor
                    herbata ze świeżej mięty
                      
       
Obiad:              Zupa krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki
                        Spaghetti mięsno - ziołowe ( makaron kukurydziany)
                             Z bazylią
                          Kompot ze śliwek
           
Podwieczorek:  Śliwki

Kolacja:             Pieczywo mieszane
                        własny schab pieczony w ziołach , majeranek , bazylia ,            rozmaryn   ,   estragon
                            ogórek małosolny , herbata koperkowa
                           


WTOREK

Śniadanie:              kawa zbożowa
                                chleb żytni ,masło
                                ser żółty dojrzewający
                                ogórek małosolny , młoda marchew
                                
Obiad:                  Zupa Jarzynowa ( kalafior , brokuł , marchew )
                              Kotlet mielony  drobiowy ( gotowany na parze )
                              Kasza gryczana niepalona
                              Sałatka z ogórka zielonego i kopru
                              Kompot z jabłek
Podwieczorek:    świeże jabłka tegoroczne

Kolacja:                Pieczywo mieszane
                              własna pasta z zielonych oliwek
                              sałata , ogórek małosolny , herbata rumiankowa
                                 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         


Środa

Śniadanie:          Płatki orkiszowe z rodzynkami i jogurtem naturalnym     
                             Pieczywo mieszane
                             Krakowska podsuszana
                             Sałata masłowa, ogórek kiszony
                            herbata miętowa
Obiad:                Zupa Ogórkowa z koprem i natką pietruszki
                            racuchy drożdżowe z jabłkiem
                           ( na mleku bez laktozy i mąki pełnoziarnistej )
                            Kompot jabłkowy                                                                                                
  Podwieczorek     Jabłka
Kolacja:                   pieczywo mieszane ,masło
                                 twarożek z warzywami : pomidor i szczypior 
                                twarożek z ogórkiem małosolnym i koperkiem
                                Sałata , herbata miętowa
                               
                                 

 Czwartek                                                                                                                                                            


                                                                                                                        Śniadanie:               herbata malinowa
                                 rogal maślany lub chleb żytni , masło
                                 powidła truskawkowe i wiśniowe własne
                                  
OBIAD:                      Zupa  rosół z kaczki ( z własnym makaronem )
                                   placki z dyni
                                  kompot z jabłek
Podwieczorek:        winogrono z własnego ogrodu

Kolacja                   pieczywo mieszane , masło
                                Pasta słonecznikowa curry , sałata , pomidor
                                herbata rumiankowa
                                    
                                                                                                                                                                                                                 
   



    PIĄTEK                                                                                                                                   


Śniadanie :            pieczywo mieszane ,masło
                                 własny pasztet z drobiu i warzyw , ogórek małosolny
                                   herbata zielona                                                    
OBIAD:                    Zupa barszcz czerwony z natką pietruszki
                                Kotleciki rybne z koperkiem
                                ryż brązowy
                                surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
                                    i olejem lnianym                                                                  
Podwieczorek:   Śliwka węgierka

Kolacja:                   bułka z ziarnem , chleb żytni ,masło
                                 własna  pasta z łososia z koperkiem
                                 szczypior , pomidor

                                 herbata melisowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz