PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 10 października 2016

Jadłospis 10-14.10

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:           
                               Pieczywo  mieszane ,masło
                               Żywiecka podsuszana
                             sałata masłowa , papryka czerwona
                                 herbata miętowa
OBIAD:               Zupa z ziemniakami i szpinakiem zabielana jogurtem naturalnym
                             Pyzy z mięsem i cebulką (ziemniaczane )
                              sałatka z ogórka małosolnego z koprem i szczypiorem
                             kompot ze śliwek
Podwieczorek:       Śliwki

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                             Jajko gotowane na twardo , majonez własnej produkcji
                               ogórek zielony , szczypior , sałata
                              herbata rumiankowa          

WTOREK
Śniadanie:               Pieczywo mieszane, masło
                                  ser żółty ,własna  pasta z zielonych oliwek
                                   sałata , ogórek kiszony , herbata ze świeżej mięty
OBIAD                                                                                                                                                                                      
                                    Zupa krem z brokułem i grzankami
                                    Kurczak w pomidorach z bazylią
                                     kasza jaglana
                                      Kompot z  jabłek
Podwieczorek:   Jabłka

Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                schab pieczony w ziołach
                                sałata masłowa , pomidor         
                                herbata z suszonej mięty
                            

ŚRODA

Śniadanie:         
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt z ziarnami zbóż
                               powidła z truskawek ( z własnej spiżarni )
                               herbata owocowa
OBIAD:                 Zupa pomidorowa z ziemniakami i natką pietruszki
                             Placki ziemniaczane z czosnkiem
                            surówka z kapusty pekińskiej z oliwą z oliwek
                               kompot z jabłek
         
Podwieczorek:   wafle ryżowe

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron bezglutenowy
                               ogórek zielony  ,ser żółty dojrzewający, kurczak gotowany, papryka  
                               olej z wiesiołka
                               herbata rumiankowa



CZWARTEK
Śniadanie:           
                               chleb żytni /masło
                              własny  pasztet drobiowy
                              ogórek kiszony , sałata
                               herbata miętowa
                 
OBIAD:                  Zupa fasolowa z majerankiem i kminkiem
                              Kotlet mielony ( Z INDYKA )
                              ziemniaki
                               marchew z brokułem
                                  kompot gruszkowy
Podwieczorek:     gruszka

Kolacja:              pieczywo mieszane, masło
                      ser gouda , pasta z pomidorów
                               sałata masłowa
                          Herbata koperkowa
                             

PIĄTEK
Śniadanie:             Kawa zbożowa
                            pieczywo mieszane ,masło
                           twarożek z ziołami ( bazylia , pomidor )
                           kabanosy , papryka żółta,  herbata z suszonej  mięty
                           
OBIAD:            Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty
                         Leczo z cukinią i ciecierzycą
                           ryż brązowy
                       Kompot jabłkowy
        Podwieczorek: jabłka
   
Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
                         Jajecznica ze szczypiorkiem ( jajko wiejskie )

                           herbata melisowa 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz