II DEKADA , I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
Pieczywo
mieszane ,masło
Żywiecka podsuszana
sałata masłowa , papryka czerwona
herbata
miętowa
OBIAD: Zupa z ziemniakami i szpinakiem
zabielana jogurtem naturalnym
Pyzy z mięsem i cebulką (ziemniaczane )
sałatka z ogórka
małosolnego z koprem i szczypiorem
kompot ze śliwek
Podwieczorek: Śliwki
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Jajko gotowane na twardo , majonez
własnej produkcji
ogórek zielony , szczypior , sałata
herbata rumiankowa
WTOREK
Śniadanie: Pieczywo mieszane, masło
ser żółty ,własna pasta z zielonych oliwek
sałata , ogórek kiszony , herbata ze
świeżej mięty
OBIAD
Zupa
krem z brokułem i grzankami
Kurczak w pomidorach z bazylią
kasza
jaglana
Kompot z jabłek
Podwieczorek: Jabłka
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
schab pieczony w ziołach
sałata masłowa , pomidor
herbata z suszonej mięty
ŚRODA
Śniadanie:
chleb żytni ,masło
jogurt z ziarnami zbóż
powidła
z truskawek ( z własnej spiżarni )
herbata owocowa
OBIAD: Zupa
pomidorowa z ziemniakami i natką pietruszki
Placki ziemniaczane
z czosnkiem
surówka z kapusty
pekińskiej z oliwą z oliwek
kompot z jabłek
Podwieczorek:
wafle ryżowe
Kolacja: sałatka włoska: makaron
bezglutenowy
ogórek zielony ,ser żółty dojrzewający, kurczak gotowany,
papryka
olej z wiesiołka
herbata rumiankowa
CZWARTEK
Śniadanie:
chleb żytni /masło
własny pasztet drobiowy
ogórek kiszony , sałata
herbata miętowa
OBIAD: Zupa fasolowa z majerankiem i
kminkiem
Kotlet mielony ( Z INDYKA )
ziemniaki
marchew z brokułem
kompot gruszkowy
Podwieczorek: gruszka
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
ser gouda , pasta z pomidorów
sałata masłowa
Herbata koperkowa
PIĄTEK
Śniadanie: Kawa zbożowa
pieczywo mieszane ,masło
twarożek z ziołami ( bazylia , pomidor )
kabanosy , papryka żółta, herbata z suszonej mięty
OBIAD:
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty
Leczo z cukinią i ciecierzycą
ryż brązowy
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: jabłka
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
Jajecznica
ze szczypiorkiem ( jajko wiejskie )
herbata melisowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz