PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 17 października 2016

Jadłospis 17-21.10

II dekada, II tydzień

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:                            
                        Pieczywo mieszane ,masło
                        ser owczy , żywiecka podsuszana
                         papryka czerwona
                      herbata miętowa                                
           
OBIAD:             Zupa barszcz biały z jajkiem
                        Potrawka z kurczaka z groszkiem zielonym i marchewką , ryż brązowy                      
                                             Kompot z jabłek
                                                    
      Podwieczorek:  jabłka

Kolacja:                                 pieczywo mieszane , masło
                                             własna pasta z dyni z czosnkiem i olejem lnianym
                                          sałata masłowa , ogórek zielony
                                             herbata miętowa

WTOREK
Śniadanie:                       
                                                     Bułka maślana / chleb żytni
                                                 Domowe powidła ze śliwek
                                                  herbata owocowa 
OBIAD:                                   Zupa jarzynowa zabielana jogurtem naturalnym
                                             Kotlety mielone z  kapustą i sosem koperkowym
                                                 Ziemniaki
                                             Kompot z gruszek
                                                       
Podwieczorek:        Gruszki

Kolacja:                                         Pieczywo mieszane ,masło
                                                        własna pasta curry z warzywami i prażonym słonecznikiem
                                                         ser żółty , papryka czerwona
                                                          sałata masłowa
                                                        herbata miętowa

ŚRODA
Śniadanie:                                 
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      kiełbasa krakowska sucha
                                                    ogórek kiszony z własnych przetworów
                                                      herbata melisowa
                                                       
OBIAD:                 Zupa grochowa z kminkiem
                                Kluski śląskie z sosem ogórkowo-koperkowym
                                          marchew z groszkiem
                                            Kompot jabłkowy
                                                
                                                    
Podwieczorek:     wafle ryżowe

Kolacja:                          pieczywo mieszane , masło
                                      krakowska sucha , twarożek z pomidorem i szczypiorem
                                         papryka żółta
                                          herbata miętowa                                                                                                                                                               
   CZWARTEK                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Śniadanie:                                   pieczywo mieszane /masło
                                                     ser żółty dojrzewający
                                                    pasta z makreli ze szczypiorem
                                                       papryka czerwona , sałata
                                                       herbata koperkowa
   
OBIAD:                                        Zupa  selerowa, zabielana
                                                    Placki z cukinii ( z mąką kukurydzianą ) , jogurt naturalny 
                                                    Kompot ze śliwek                                      
                                                   
Podwieczorek:                     Śliwki

Kolacja:                                        sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
                                                        i gotowanym filetem z kurczaka  i olejem lnianym
                                                     chleb żytni , herbata zielona,
                                               dodatkowo: sałata masłowa, ser żółty, gotowany kurczak pokrojony w                                                    plasterki, ogórek kiszony
                                                  
      
PIĄTEK



   Śniadanie :         Mleko sojowe waniliowe
                              pieczywo mieszane ,masło
                            kiełbasa żywiecka podsuszana
                              ogórek kiszony
                                   herbata rumiankowa

OBIAD:                   Zupa  kalafiorowa z koperkiem
                              kasza jaglana , paluszki rybne
                                surówka z marchewki i kukurydzy
                                    Kompot jabłkowy

Podwieczorek:     Jabłko

   Kolacja :                    Pieczywo mieszane , masło
                                    jajko gotowane z własnym majonezem
                                   sałata , pomidor ,  herbata miętowa
                                       
                                                    
                                       


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz