PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 14 listopada 2016

Jadłospis 14-18.11

II dekada, II tydzień

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:                            
                        Pieczywo mieszane ,masło
                        ser owczy , żywiecka podsuszana
                         papryka czerwona
                      herbata miętowa                                
           
OBIAD:             Zupa barszcz biały z jajkiem
                        Potrawka z kurczaka z groszkiem zielonym i marchewką , ryż brązowy                      
                                             Kompot z jabłek
                                                    
      Podwieczorek:  jabłka

Kolacja:                                 pieczywo mieszane , masło
                                               schab pieczony w ziołach , pasta z suszonych pomidorów
                                          sałata masłowa , ogórek kiszony
                                             herbata miętowa

WTOREK
Śniadanie:                       
                                                     Bułka maślana / chleb żytni
                                                 Domowe powidła ze śliwek
                                                  herbata owocowa 
OBIAD:                                   Zupa jarzynowa zabielana jogurtem naturalnym
                                             Kotlety mielone z  kapustą i sosem koperkowym
                                                 Ziemniaki
                                             Kompot z gruszek
                                                       
Podwieczorek:        Gruszki

Kolacja:                                         Pieczywo mieszane ,masło
                                                        własna pasta z jajek
                                                         ser żółty , papryka czerwona
                                                          sałata masłowa
                                                        herbata miętowa
                                                     
ŚRODA
Śniadanie:                                 
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      kiełbasa krakowska sucha
                                                    ogórek kiszony z własnych przetworów
                                                      herbata melisowa
                                                       
OBIAD:                 Zupa  kalafiorowa z koperkiem
                              kasza jaglana , paluszki rybne 
                                surówka z czerwonej kapusty
                                            Kompot jabłkowy
                                                
                                                    
Podwieczorek:     chipsy bananowe

Kolacja:                          pieczywo mieszane , masło
                                      krakowska sucha , twarożek ze szczypiorem
                                         papryka żółta i czerwona
                                          herbata miętowa                                                                                                                                                               
   CZWARTEK                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
Śniadanie:                                   pieczywo mieszane /masło
                                                     ser żółty dojrzewający
                                                    pasta z makreli ze szczypiorem
                                                       papryka czerwona , sałata
                                                       herbata koperkowa
   
OBIAD:                                        Zupa  selerowa, zabielana
                                                    Pierogi z mięsem 
                                                    Kompot ze śliwek                                      
                                                   
Podwieczorek:                     Śliwki

Kolacja:                                        sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
                                                        i gotowanym filetem z kurczaka  i olejem lnianym
                                                     chleb żytni , herbata zielona
                                                  
PIĄTEK


   Śniadanie :         Mleko sojowe waniliowe
                              pieczywo mieszane ,masło
                            kiełbasa żywiecka podsuszana
                              ogórek kiszony
                                   herbata rumiankowa

OBIAD:                  Zupa fasolowa z kminkiem i majerankiem
                           Pierogi leniwe z serem , jogurt naturalny
                          ( lub) bułeczka na klarowanym maśle 
                                    Kompot jabłkowy

Podwieczorek:     Jabłko

   Kolacja :                    Pieczywo mieszane , masło
                                    jajko gotowane z własnym majonezem
                                   sałata , pomidor ,  herbata miętowa
                                       
                                                    
                                       


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz