II dekada, II
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
Pieczywo mieszane ,masło
ser owczy , żywiecka podsuszana
papryka czerwona
herbata miętowa
OBIAD: Zupa
barszcz biały z jajkiem
Potrawka
z kurczaka z groszkiem zielonym i marchewką , ryż brązowy
Kompot
z jabłek
Podwieczorek: jabłka
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
schab pieczony w ziołach , pasta
z suszonych pomidorów
sałata
masłowa , ogórek kiszony
herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie:
Bułka maślana
/ chleb żytni
Domowe powidła ze śliwek
herbata owocowa
OBIAD: Zupa jarzynowa zabielana jogurtem
naturalnym
Kotlety mielone z kapustą i sosem koperkowym
Ziemniaki
Kompot z gruszek
Podwieczorek: Gruszki
Kolacja: Pieczywo
mieszane ,masło
własna pasta z jajek
ser żółty , papryka czerwona
sałata masłowa
herbata miętowa
ŚRODA
Śniadanie:
pieczywo mieszane ,masło
kiełbasa krakowska sucha
ogórek kiszony z własnych przetworów
herbata melisowa
OBIAD: Zupa kalafiorowa z koperkiem
kasza jaglana , paluszki rybne
surówka z czerwonej kapusty
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: chipsy bananowe
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
krakowska sucha , twarożek ze
szczypiorem
papryka żółta i czerwona
herbata
miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: pieczywo
mieszane /masło
ser żółty dojrzewający
pasta z makreli ze
szczypiorem
papryka czerwona , sałata
herbata koperkowa
OBIAD: Zupa selerowa, zabielana
Pierogi z mięsem
Kompot ze śliwek
Podwieczorek: Śliwki
Kolacja: sałatka
z ananasem ,kukurydzą , sezamem
i gotowanym filetem z kurczaka i olejem lnianym
chleb żytni , herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie
: Mleko sojowe waniliowe
pieczywo mieszane ,masło
kiełbasa żywiecka podsuszana
ogórek kiszony
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa fasolowa z kminkiem i majerankiem
Pierogi leniwe z serem , jogurt naturalny
( lub) bułeczka na klarowanym maśle
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja : Pieczywo mieszane , masło
jajko gotowane z
własnym majonezem
sałata ,
pomidor , herbata miętowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz