PLUSZOWY MIŚ

środa, 30 listopada 2016

Jadłospis 28.11-02.12

 1 dekada 2 tydzień

PONIEDZIAŁEK   

Śniadanie:   
                      Pieczywo mieszane ciemne
                        jajecznica na masełku klarowanym
                               szczypiorek
                         herbata ze świeżej mięty
                      
       
Obiad:              Zupa pomidorowa z makaronem świderki
                              Szynka gotowana w rosole z warzywami
                            kasza jaglana , warzywa z rosołu
                          Kompot z jabłek
           
Podwieczorek:  jabłka

Kolacja:             Pieczywo mieszane , masło
                             Ser kozi , pasztet
                             ogórek kiszony , papryka czerwona
                                                                       
WTOREK

Śniadanie:              kawa zbożowa
                                chleb żytni ,masło
                                 ser żółty dojrzewający , kabanosy
                                 ogórek kiszony  
                                
Obiad:                     Zupa Jarzynowa ( kalafior , brokuł , marchew )
                            Spaghetti carbonare  (makaron kukurydziany )
                                 Kompot z gruszek
Podwieczorek:   gruszki

Kolacja:          Pieczywo mieszane
                         własna pasta z zielonych oliwek , ser żółty
                        sałata , papryka czerwona , herbata rumiankowa                                                                                                                                                                     
ŚRODA

Śniadanie:      Płatki orkiszowe z rodzynkami i jogurtem naturalnym     
                             Pieczywo mieszane
                            kiełbasa krakowska podsuszana
                            Sałata masłowa , ogórek kiszony
                  Herbata miętowa
Obiad:       Zupa Ogórkowa z koprem i natką pietruszki
                 Paluszki rybne , ryż brązowy
                       surówka z kapusty pekińskiej
                      Kompot jabłkowy                                                                                                
  Podwieczorek     Jabłka
Kolacja:                   pieczywo mieszane ,masło
                                 Twarożek z warzywami : pomidor i szczypior 
                                jajko gotowane , sałata
                                 herbata miętowa
                               
 CZWARTEK                                                                                                       Śniadanie:               Herbata malinowa
                                rogal maślany lub chleb żytni , masło
                                 powidła truskawkowe i wiśniowe własne
                                  
OBIAD:                      Zupa  kapuśniak z pomidorami
                                   Kotlet mielony ( gotowany )
                                     kasza gryczana niepalona , surówka z buraczków
                                   kompot ze śliwek
Podwieczorek:   Śliwki

Kolacja                  Pieczywo mieszane , masło , ser gouda
                              szynka pieczona , sałata , pomidor
                           herbata rumiankowa
                                    
                                                                                                                         PIĄTEK                                                                                                                                   


Śniadanie :            pieczywo mieszane ,masło
                               własny pasztet z drobiu i warzyw , ogórek małosolny
                                   herbata zielona                                                    
OBIAD:                  Zupa krupnik z kaszą jęczmienną
                               Jajko w sosie ogórkowym z koperkiem
                               ziemniaki , surówka marchewki i kukurydzy
                              
                            kompot z jabłek
                                                                                                 
Podwieczorek:  jabłka

Kolacja:                     bułka z ziarnem , chleb żytni ,masło
                                  własna  pasta z łososia z koperkiem
                                 kiełbasa krakowska podsuszana
                                   ogórek kiszony , papryka czerwona

                                herbata melisowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz