II DEKADA , I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:           
                
              Pieczywo
 mieszane ,masło
               
               Żywiecka
podsuszana 
                 
           sałata
masłowa , papryka czerwona
                  
              herbata
miętowa
OBIAD:              
Zupa z ziemniakami i szpinakiem zabielana jogurtem naturalnym
                 
           Pyzy z mięsem
i cebulką (ziemniaczane )
                             
sałatka z ogórka małosolnego z koprem i szczypiorem
             
               kompot
ze śliwek
Podwieczorek:       Śliwki
Kolacja:                
pieczywo mieszane , masło
                     
       Jajko gotowane na twardo , majonez
własnej produkcji 
                  
            ogórek
zielony , szczypior , sałata 
                
             herbata
rumiankowa          
WTOREK
Śniadanie:              
Pieczywo mieszane, masło
          
                       ser
żółty ,własna  pasta z zielonych oliwek
                           
       sałata , ogórek kiszony , herbata ze
świeżej mięty
OBIAD                 
                                                                                                                                                                    
              
                     Zupa
krem z brokułem i grzankami
    
                               Kurczak
w pomidorach z bazylią 
                                    
kasza jaglana
          
                           Kompot
z  jabłek
Podwieczorek:   Jabłka
Kolacja:      
            Pieczywo
mieszane ,masło
           
                    schab
pieczony w ziołach
            
                   sałata
masłowa , pomidor         
          
                     herbata
z suszonej mięty  
ŚRODA
Śniadanie:         
                 
             chleb
żytni ,masło
                 
              jogurt
z ziarnami zbóż
                 
             powidła
z truskawek ( z własnej spiżarni )
            
                  herbata
owocowa
OBIAD:               
 Zupa pomidorowa z ziemniakami i natką pietruszki 
                            
Placki ziemniaczane z czosnkiem
                           
surówka z kapusty pekińskiej z oliwą z oliwek
           
                   kompot
z jabłek
Podwieczorek:   wafle ryżowe
Kolacja:                
sałatka włoska: makaron bezglutenowy
            
                  ogórek
zielony  ,ser żółty dojrzewający, kurczak gotowany, papryka  
                               olej
z wiesiołka
            
                  herbata
rumiankowa
CZWARTEK
Śniadanie:            
                
              chleb
żytni /masło
               
              własny
 pasztet drobiowy 
               
              ogórek
kiszony , sałata
             
                 herbata
miętowa
OBIAD: 
                Zupa
grochowa z majerankiem i kminkiem
                        
     Kotlet mielony ( Z INDYKA )
          
                   ziemniaki 
                     
         marchew z brokułem
                               
  kompot gruszkowy
Podwieczorek:     gruszka
Kolacja:             
pieczywo mieszane, masło
       
              ser
gouda , pasta z pomidorów
                              
sałata masłowa
        
                 Herbata
koperkowa 
PIĄTEK
Śniadanie:           
 Kawa zbożowa 
              
             pieczywo
mieszane ,masło
                           ser żółty, własny pasztet drobiowy,
                           żywiecka podsuszana,
papryka żółta,ogórek kiszony,  herbata z suszonej  mięty 
OBIAD:
           Zupa
kapuśniak z kiszonej kapusty
         
               Leczo
z cukinią i ciecierzycą 
                          
ryż brązowy
            
          Kompot jabłkowy 
        Podwieczorek: jabłka
Kolacja:      
    pieczywo mieszane, masło
                   
     Jajecznica ze szczypiorkiem ( jajko wiejskie )
            
              herbata
melisowa 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz