PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 16 stycznia 2017

Jadłospis 16-20.01


     1 dekada 2 tydzień

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:   
                      Pieczywo mieszane ciemne
                        jajecznica na masełku klarowanym
                               szczypiorek
                         herbata ze świeżej mięty
                      
       
Obiad:              Zupa pomidorowa z makaronem świderki
                              Szynka gotowana w rosole z warzywami
                            ziemniaki , warzywa z rosołu
                          Kompot z jabłek
           
Podwieczorek:  jabłka

Kolacja:             Pieczywo mieszane , masło
                             Ser kozi , pasztet
                             ogórek kiszony , papryka czerwona
                         
                        
WTOREK

Śniadanie:              kawa zbożowa
                                chleb żytni ,masło
                                 ser żółty dojrzewający , kabanosy
                                 ogórek kiszony  
                                
Obiad:                     Zupa Jarzynowa ( kalafior , brokuł , marchew )
                                Kotlet z kaszy gryczanej z warzywami
                                 marchew z groszkiem
                                 Kompot z gruszek
Podwieczorek:   gruszki

Kolacja:          Pieczywo mieszane
                         własna pasta z zielonych oliwek , ser żółty
                        sałata , papryka czerwona , herbata rumiankowa
                                 
                                                                                                                                                                                                                           
ŚRODA

Śniadanie:      Płatki orkiszowe z rodzynkami i jogurtem naturalnym     
                             Pieczywo mieszane
                            kiełbasa krakowska podsuszana
                            Sałata masłowa , ogórek kiszony
                  Herbata miętowa
Obiad:       Zupa Ogórkowa z koprem i natką pietruszki
                 Paluszki rybne , ryż brązowy
                       surówka z kapusty pekińskiej
                      Kompot jabłkowy                                                                                                
  Podwieczorek     Jabłka
Kolacja:                   pieczywo mieszane ,masło
                                 Twarożek z warzywami : pomidor suszony
                                jajko gotowane , sałata
                                 herbata miętowa
                               
                                
 CZWARTEK                                                                                                                                                       
                                                                                                                                 Śniadanie:               Herbata malinowa
                                rogal maślany lub chleb żytni , masło
                                 powidła truskawkowe i wiśniowe własne
                                  
OBIAD:                      Zupa  kapuśniak z pomidorami
                                   Kotlet ziemniaczany z sosem koperkowym
                                     kasza gryczana niepalona , surówka z buraczków
                                   kompot z jabłek
Podwieczorek:  Wafle ryżowe

Kolacja                  Pieczywo mieszane , masło , ser gouda
                              szynka pieczona , ogórek kiszony
                           herbata rumiankowa                                                                                                                                                                                                                                             
    PIĄTEK                                                                                                                                   


Śniadanie :            pieczywo mieszane ,masło
                               własny pasztet z drobiu i warzyw , ogórek małosolny
                                   herbata zielona                                                    
OBIAD:                  Zupa krupnik z kaszą jęczmienną
                              Kotlet rybny
                              ziemniaki
                                sałatka z kapusty kiszonej z marchewką
                            kompot z jabłek
                                                                                                 
Podwieczorek:  jabłka

Kolacja:                     bułka z ziarnem , chleb żytni ,masło
                                  własna  pasta z łososia z koperkiem
                                 kiełbasa krakowska podsuszana
                                   ogórek kiszony , papryka czerwona

                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz