1 dekada 2 tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
Pieczywo
mieszane ciemne
jajecznica na masełku klarowanym
szczypiorek
herbata ze świeżej mięty
Obiad: Zupa
pomidorowa z makaronem świderki
Szynka gotowana w rosole z warzywami
ziemniaki , warzywa z rosołu
Kompot z jabłek
Podwieczorek:
jabłka
Kolacja: Pieczywo mieszane , masło
Ser kozi , pasztet
ogórek kiszony ,
papryka czerwona
WTOREK
Śniadanie: kawa zbożowa
chleb żytni ,masło
ser żółty dojrzewający , kabanosy
ogórek kiszony
Obiad: Zupa Jarzynowa ( kalafior ,
brokuł , marchew )
Kotlet z kaszy gryczanej z warzywami
marchew z
groszkiem
Kompot z gruszek
Podwieczorek: gruszki
Kolacja: Pieczywo mieszane
własna pasta z zielonych
oliwek , ser żółty
sałata , papryka czerwona , herbata
rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie: Płatki orkiszowe z rodzynkami i jogurtem
naturalnym
Pieczywo mieszane
kiełbasa krakowska podsuszana
Sałata masłowa , ogórek kiszony
Herbata miętowa
Obiad: Zupa Ogórkowa z koprem i natką
pietruszki
Paluszki rybne , ryż brązowy
surówka z kapusty pekińskiej
Kompot jabłkowy
Podwieczorek Jabłka
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
Twarożek z warzywami : pomidor suszony
jajko gotowane , sałata
herbata miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: Herbata
malinowa
rogal
maślany lub chleb żytni , masło
powidła truskawkowe i wiśniowe własne
OBIAD: Zupa kapuśniak z pomidorami
Kotlet ziemniaczany z sosem
koperkowym
kasza gryczana niepalona , surówka z
buraczków
kompot z jabłek
Podwieczorek: Wafle ryżowe
Kolacja Pieczywo mieszane , masło ,
ser gouda
szynka pieczona , ogórek kiszony
herbata rumiankowa
PIĄTEK
Śniadanie
: pieczywo mieszane ,masło
własny pasztet z drobiu i warzyw
, ogórek małosolny
herbata zielona
OBIAD: Zupa krupnik z kaszą jęczmienną
Kotlet rybny
ziemniaki
sałatka z
kapusty kiszonej z marchewką
kompot z jabłek
Podwieczorek: jabłka
Kolacja: bułka z ziarnem , chleb
żytni ,masło
własna pasta z łososia z koperkiem
kiełbasa
krakowska podsuszana
ogórek kiszony , papryka czerwona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz