PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 23 stycznia 2017

Jadłospis 23-27.01

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:           
                               Pieczywo  mieszane ,masło
                               Żywiecka podsuszana
                             sałata lodowa , papryka czerwona
                                 herbata miętowa
OBIAD:               Zupa z ziemniakami i szpinakiem zabielana jogurtem naturalnym
                       pyzy z mięsem ( ziemniaczane) , sałatka z ogórka kiszonego
                             kompot z jabłek
Podwieczorek:       Jabłko

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                             Jajko gotowane na twardo , majonez własnej produkcji
                               szczypior , sałata lodowa , papryka czerwona
                              herbata rumiankowa          
                                                                                                                                                                                                           

WTOREK
Śniadanie:               Pieczywo mieszane, masło
                                  ser żółty ,własna  pasta z zielonych oliwek
                                   sałata , ogórek kiszony , herbata ze świeżej mięty
OBIAD                                                                                                                                                                                      
                                    Zupa pomidorowa z ziemniakami i natką pietruszki
                                 Kurczak w warzywach z sosem słodko-kwaśnym
                                   kasza jaglana
                                    Kompot z truskawek ( mrożonych własnych )
Podwieczorek:      jabłko

Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                schab pieczony w ziołach
                                sałata masłowa , ogórek kiszony        
                                herbata z suszonej mięty
                             
ŚRODA

Śniadanie:        
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt z ziarnami zbóż
                               powidła z truskawek ( z własnej spiżarni )
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa krem z brokuły z grzankami
                             Placki ziemniaczane z czosnkiem i jogurtem naturalnym
                              kompot z gruszek
                               
         
Podwieczorek:   wafle ryżowe

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron bezglutenowy
                               ogórek zielony  ,ser żółty dojrzewający, kurczak gotowany, papryka  
                               olej z wiesiołka
                               herbata rumiankowa



CZWARTEK
Śniadanie:           
                               chleb żytni /masło
                              własny  pasztet drobiowy
                              ogórek kiszony , sałata
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa grochowa z majerankiem i kminkiem
                              Kotlet mielony ( Z INDYKA )
                              ziemniaki
                               marchew z brokułem
                                  kompot gruszkowy
Podwieczorek:     gruszka

Kolacja:              pieczywo mieszane, masło
                      pasta twarogowa z bazylią , pasta z pomidorów
                               sałata masłowa
                          Herbata koperkowa
                             



PIĄTEK
Śniadanie:             Kawa zbożowa
                            pieczywo mieszane ,masło
                         ser żółty , żywiecka podsuszana , ogórek kiszony
                           
OBIAD:            Zupa krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki
                           Racuchy drożdżowe
                            
                       Kompot z suszonych owoców
        Podwieczorek: sałatka owocowa
   
Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
                         Jajecznica ze szczypiorkiem , na maśle klarowanym ( jajko wiejskie )

                           herbata melisowa 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz