II DEKADA , I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
Pieczywo
mieszane ,masło
Żywiecka podsuszana
sałata lodowa , papryka czerwona
herbata
miętowa
OBIAD: Zupa z ziemniakami i szpinakiem
zabielana jogurtem naturalnym
pyzy z mięsem ( ziemniaczane) , sałatka z
ogórka kiszonego
kompot z jabłek
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Jajko gotowane na twardo , majonez
własnej produkcji
szczypior , sałata lodowa , papryka czerwona
herbata rumiankowa
WTOREK
Śniadanie: Pieczywo mieszane, masło
ser żółty ,własna pasta z zielonych oliwek
sałata , ogórek kiszony , herbata ze
świeżej mięty
OBIAD
Zupa pomidorowa z
ziemniakami i natką pietruszki
Kurczak w warzywach z sosem
słodko-kwaśnym
kasza
jaglana
Kompot z truskawek ( mrożonych własnych )
Podwieczorek: jabłko
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
schab pieczony w ziołach
sałata masłowa , ogórek
kiszony
herbata z suszonej mięty
ŚRODA
Śniadanie:
chleb żytni ,masło
jogurt z ziarnami zbóż
powidła
z truskawek ( z własnej spiżarni )
herbata owocowa
OBIAD: Zupa krem z brokuły z grzankami
Placki ziemniaczane
z czosnkiem i jogurtem naturalnym
kompot z gruszek
Podwieczorek:
wafle ryżowe
Kolacja: sałatka włoska: makaron
bezglutenowy
ogórek zielony ,ser żółty dojrzewający, kurczak gotowany,
papryka
olej z wiesiołka
herbata rumiankowa
CZWARTEK
Śniadanie:
chleb żytni /masło
własny pasztet drobiowy
ogórek kiszony , sałata
herbata miętowa
OBIAD: Zupa grochowa z majerankiem i
kminkiem
Kotlet mielony ( Z INDYKA )
ziemniaki
marchew z brokułem
kompot
gruszkowy
Podwieczorek: gruszka
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
pasta twarogowa z bazylią , pasta z
pomidorów
sałata masłowa
Herbata koperkowa
PIĄTEK
Śniadanie:
Kawa zbożowa
pieczywo mieszane ,masło
ser żółty , żywiecka podsuszana ,
ogórek kiszony
OBIAD:
Zupa krupnik z kaszą jaglaną i natką
pietruszki
Racuchy drożdżowe
Kompot z suszonych owoców
Podwieczorek: sałatka owocowa
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
Jajecznica
ze szczypiorkiem , na maśle klarowanym ( jajko wiejskie )
herbata melisowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz