PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 6 lutego 2017

Jadłospis 06-10.02


PONIEDZIAŁEK    1 dekada 2 tydzień

Śniadanie :Płatki orkiszowe z mlekiem
                  Chleb żytni razowy , masło
                    szynka drobiowa , sałata , kiełki rzodkiewki
                  herbata miętowa z cytryną
                      
       
Obiad:              Zupa ogórkowa z koperkiem
                          Makaron wieloziarnisty (DURUM)
                          ze szpinakiem i serem twarogowym półtłustym
                           pomidorem suszonym i czosnkiem
                          Kompot z jabłek
           
Podwieczorek:  jabłka

Kolacja:       Chleb żytni , masło
                    schab pieczony , sałata
                   papryka czerwona , kiełki brokuły
                    herbat                    
                        
                       
WTOREK

Śniadanie:              kawa zbożowa
                                chleb żytni ,masło
                                 ser żółty , kabanosy
                                 ogórek kiszony , kiełki rzodkiewki
                                
Obiad:         Zupa ryżanka z pomidorami i natką pietruszki
                             Schab pieczony w ziołach prowansalskich
                         ziemniaki z wody 
                       bukiet warzyw  ( marchew , brokuł , kalafior )
                         kompot z jabłek
Podwieczorek:  Jabłko

Kolacja:      Pieczywo mieszane , masło 
                    pasta z zielonych oliwek ,ser kozi              
                      kiełki brokuły , papryka                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
                 herbata z cytryną

ŚRODA

Śniadanie:      Płatki orkiszowe z rodzynkami, orzechami
                          i jogurtem naturalnym     
                             Pieczywo mieszane
                            kiełbasa krakowska podsuszana
                            Sałata masłowa , ogórek kiszony
                  Herbata miętowa
Obiad:       Zupa marchewkowa z soczewicą
                 Kotlet  rybny, ryż brązowy
                      marchew z jabłkiem
                      Kompot  gruszkowy                                                                                                
  Podwieczorek    Gruszka
Kolacja:                   pieczywo mieszane ,masło
                                 Twarożek z warzywami : pomidor suszony , bazylia
                              kiełbasa żywiecka podsuszana , sałata
                          kiełki rzodkiewki
                                 herbata miętowa
                               
                                 


 CZWARTEK                                                                                                                                     
                                                                                                                                 Śniadanie:      Herbata malinowa  lub kakao z mlekiem sojowym
                      rogal maślany lub chleb żytni , masło
                      dżem truskawkowy i wiśniowy
                                  
OBIAD:      Zupa  krem z p[ora i jabłka
                  Jajko w sosie chrzanowym lekkim
                        ziemniaki z koperkiem
                marchew z kukurydzą               
                       kompot z truskawek mrożonych
Podwieczorek: Suszone morele

Kolacja                  Pieczywo mieszane , masło
                             ser gouda , schab  pieczony
                            sałata , papryka czerwona
                           herbata rumiankowa
                                    
                                                                                                                                                                                                                
    PIĄTEK                                                                                                                                    


Śniadanie :            pieczywo mieszane ,masło
                              pasztet z drobiu i warzyw
                            ogórek kiszony , sałata
                                   herbata zielona                                                    
OBIAD:                  Zupa krupnik z kaszą jęczmienną
                              Risotto ( ryż , mięso drobiowe , kukurydza cukinia
                                        koncentrat pomidorowy , cebula  , czosnek )
                         surówka z selera i jabłek
                                                                                                 
Podwieczorek:  Kisiel do picia

Kolacja:                     bułka żytni , bułka z ziarnem ,masło
                                 pasta z łososia z koperkiem
                                kiełbasa krakowska podsuszana , sałata
                                kiełki rzodkiewki , papryka

                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz