PLUSZOWY MIŚ

środa, 1 marca 2017

Jadłospis 28.02-03.03

                                 Dekada I, pierwszy tydzień
 PONIEDZIAŁEK  
                                                                                                                                                                                                Śniadanie:
                        pieczywo mieszane ,masło
                        serek topiony śmietankowy, szynka pieczona  
                         papryka czerwona , sałata lodowa
                        herbata ze świeżej mięty

OBIAD:           Zupa zalewajka  na zakwasie
                          Klopsiki w sosie pomidorowym, ziemniaki, brokuł gotowany
Podwieczorek: Gruszka

kolacja:           Pieczywo mieszane ,masło
                        pasta z zielonych oliwek
                       szynka gotowana , papryka żółta
                        herbata miętowa z cytryną
                       
                 
 WTOREK

Śniadanie:              
                              bułka grahamka, masło
                              kiełbasa żywiecka podsuszana,
                              twarożek  z ogórkiem kiszonym
                             szczypiorek , papryka czerwona
                               herbata  miętowa
Obiad:            Zupa rosół z makaronem
                        Kurczak w sosie pomidorów i bazylii , z papryką czerwoną i żółtą
                   ryż brązowy
                        kompot  jabłkowo-gruszkowy
                               
                                                                                                                                                                              Podwieczorek:   Krakersy z sezamem

Kolacja:          pieczywo mieszane , masło
                     Pasztet własny , ogórek kiszony swojski
                      herbata rumiankowa

ŚRODA
                                                                                                               Śniadanie:              kawa zbożowa
                              pieczywo mieszane , masło
                             kabanosy , ser gouda
                              papryka czerwona
                                herbata miętowa
                              
OBIAD:                  Zupa barszcz ukraiński
Kotlet rybny, kasza jaglana, surówka z kapusty kiszonej
                                Kompot z jabłek
Podwieczorek:  Jabłko

Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty , masło
                               Parówki 100% szynki , sos pomidorowy
                                herbata rumiankowa

CZWARTEK

Śniadanie:                               
                             Pieczywo mieszane , masło
                              Ser kozi , szynka pieczona
                                  papryka żółta , sałata
                             Herbata rumiankowa          
                                      

Obiad:                   Zupa  brokułowa
                              Placki ziemniaczane z jogurtem naturalnym
                              kompot jabłkowy
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

                                                                                                                                                                 Podwieczorek: Jabłka

Kolacja:                Pieczywo  mieszane ,masło
                             własna pasta z jajek ze szczypiorkiem , ser żółty
                              ogórek kiszony ,  herbata melisowa




PIĄTEK

Śniadanie :    Pieczywo mieszane , masło
                       Kiełbasa żywiecka podsuszana  , pomidor   
                           herbata miętowa
                           
OBIAD:            Zupa pomidorowa z ryżem
                      Makaron świderki z serem i brzoskwinią lub musem truskawkowym                        
                     kompot gruszkowy  
                                                                                                                                                                                                  
Podwieczorek: Gruszka

Kolacja:           pieczywo mieszane , masło
                      kiełbasa krakowska podsuszana ,
                     twarożek ze szczypiorem
                     herbata ze świeżej mięty




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz