PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
pieczywo mieszane ,masło
serek
topiony śmietankowy, szynka pieczona
papryka czerwona , sałata lodowa , kiełki rzodkiewki
herbata ze świeżej mięty
OBIAD:
Zupa rosół z makaronem
Sznycel z indyka w panierce
ryż brązowy
marchew
z jabłkiem
Podwieczorek: Gruszka , jabłko
kolacja:
Pieczywo mieszane ,masło
kiełbasa krakowska
podsuszana
twarożek ze szczypiorkiem
herbata miętowa z cytryną
WTOREK
Śniadanie:
bułka
grahamka, masło
kiełbasa żywiecka podsuszana,
twarożek
z ogórkiem kiszonym
szczypiorek , papryka czerwona
herbata
miętowa
Obiad:
Zupa
kapuśniak z młodej kapusty
Placki ziemniaczane z jogurtem naturalnym
kompot
jabłkowo-gruszkowy
Podwieczorek: gruszka
Kolacja: pieczywo
mieszane , masło
Pasztet własny , ogórek kiszony swojski
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie:
kawa zbożowa
pieczywo
mieszane , masło
kabanosy , ser gouda
papryka
czerwona , sałata
herbata
miętowa
Obiad: Zupa zalewajka
Gulasz węgierski , kasza gryczana
buraczki gotowane
kompot jabłkowy
Podwieczorek: gruszka
Kolacja:
chleb razowy pełnoziarnisty , masło
Parówki
z szynki , sos pomidorowy
herbata rumiankowa
CZWARTEK
Śniadanie:
Pieczywo mieszane , masło
Ser
kozi , kiełbasa krakowska podsuszana
papryka
żółta , sałata
Herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa barszcz ukraiński
Pierogi leniwe , surówka z marchwi i pomarańczy
Kompot z gruszek
Podwieczorek:
Jabłka
Kolacja:
Pieczywo mieszane ,masło
własna pasta z jajek ze szczypiorkiem , ser żółty
ogórek
kiszony , herbata melisowa
PIĄTEK
Śniadanie : Pieczywo mieszane , masło
Kiełbasa żywiecka podsuszana , pomidor suszony
kiełki rzodkiewki , sałata
herbata
miętowa
OBIAD:
Zupa ogórkowa zabielana z natką pietruszki
Leczo
warzywne (cukinia, dynia,
cebula, papryka) z makaronem bezglutenowym lub żytnim
kompot gruszkowy
Podwieczorek: gruszka , jabłko
Kolacja:
pieczywo mieszane , masło
pasta z zielonych oliwek
szynka gotowana , papryka żółta
herbata
z suszonej mięty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz