1 dekada 2 tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie
:kawa zbożowa
Rogal drożdżowy , chleb razowy /masło
dżem z czarnej porzeczki z
własnej spiżarni
herbata miętowa z cytryną
Obiad: Zupa
krupnik na wywarze warzywnym
Spaghetti mięsno-ziołowe z tartym serem
Kompot z jabłek
Podwieczorek:
kalarepa do chrupania
Kolacja: Pieczywo mieszane/masło
własna pasta jajeczna ze
szczypiorkiem
kiełbasa krakowska
podsuszana , ogórek kiszony
herbata rumiankowa
WTOREK
Śniadanie: Pieczywo mieszane /masło
ser żółty , kiełbasa żywiecka podsuszana
papryka czerwona ,
ogórek kiszony
Obiad: Zupa zacierkowa z natką pietruszki
Pyzy z mięsem i cebulką
sałatka z ogórka
kiszonego z papryką
kompot truskawkowy ( z
własnego ogrodu mrożone)
Podwieczorek: Pestki słonecznika
Kolacja: Pieczywo
mieszane , masło
sałatka jarzynowa z własnym
majonezem
herbata zielona
ŚRODA
Śniadanie: Jajecznica na maśle klarowanym
chleb razowy /masło
herbata miętowa
Obiad: Zupa kalafiorowa z koperkiem
Placki z cukinii i dyni piżmowej
sałatka z kiszonej kapusty z
marchewką
Kompot
gruszkowy
Podwieczorek Gruszka , jabłko
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
Twarożek z warzywami : pomidor suszony ,
bazylia
schab pieczony z ziołami , sałata
kiełki rzodkiewki
herbata miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: Mleko sojowe
Pieczywo
mieszane/masło
pasta warzywna
curry/marchew słupki
szynka pieczona , ogórek
kiszony
OBIAD: Zupa fasolowa z majerankiem i kminkiem
Makaron pełnoziarnisty ze
szpinakiem
czosnkiem , pomidorem
koktajlowym
oraz jogurtem
naturalnym
kompot z jabłek
Podwieczorek:
Banan , jabłko
Kolacja Pieczywo mieszane , masło
ser
gouda , kiełbasa żywiecka podsuszana
kiełki jarmużu , papryka
czerwona
herbata rumiankowa
PIĄTEK
Śniadanie
: Mleko sojowe
pieczywo mieszane ,masło
pasztet drobiowo-warzywny
ogórek kiszony ,
sałata
herbata zielona
OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem
Paluszki rybne , ziemniaki
surówka z marchewki
i jabłka
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja: Pieczywo mieszane /masło
pasta z pomidorów suszonych , sałata
ser kozi , papryka
czerwona , kiełki jarmużu
herbata rumiankowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz