PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Kawa zbożowa
Pieczywo mieszane ,masło
szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
ogórek małosolny
herbata miętowa
OBIAD: Zupa ryżanka z pomidorami i
natką pietruszki
Gulasz cielęcy
Kasza gryczana ,
buraczki gotowane
Kompot
z jabłek
Podwieczorek: ciasto drożdżowe
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina , serek wiejski
Papryka zielona i żółta
herbata rumiankowa
WTOREK
Śniadanie: pieczywo tostowe żytnie, masło
Ser gouda , wędlina
kiełki
z brokuły , papryka czerwona
Kakao ,herbata zielona
OBIAD: Zupa barszcz ukraiński z białą fasolą
Zapiekanka
makaronowa ( makaron bez glutenowy ) ze szpinakiem
kurczakiem grillowanym i sosem czosnkowym
kompot z mirabelek
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Wędlina ,pasta twarogowa z warzywami
sałata lodowa
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie:
chleb żytni ,masło
jogurt ziarnisty,
dżem
truskawkowy
herbata owocowa
OBIAD: Zupa Krupnik z kaszą jaglaną
Paluszki rybne
ziemniaki ,
surówka z kiszonej kapusty
Kompot z jabłek
Podwieczorek: Krakersy
Kolacja: sałatka włoska: makaron
pełnoziarnisty,
Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
CZWARTEK
Śniadanie: owsianka na mleku 1,5%
bułka grahamka ,masło
pasztet drobiowy ,ser gouda
sałata , ogórek kiszony
herbata miętowa
OBIAD:
Zupa szpinakowa z jajkiem
klopsiki w sosie pomidorowym
Ryż brązowy ,
marchew z brokułą
Podwieczorek: Gruszka
Kolacja: Rogal drożdżowy , masło
Serek waniliowy
Dżem porzeczkowy
Herbata owocowa
PIĄTEK
Śniadanie: Kawa zbożowa
pieczywo mieszane ,masło
twarożek z ziołami
kabanosy , kiełki rzodkiewki , papryka żółta
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa ogórkowa z koperkiem
Ryż z jabłkiem prażonym
i cynamonem
Kompot owocowy
Podwieczorek: Pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
wędlina , pasta z
łososia
kiełki brokuły ,
papryka czerwona
herbata miętowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz