PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 3 lipca 2017

03-07.07 II DEKADA , I tydzień


PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:              Kawa zbożowa 
                                Pieczywo  mieszane ,masło
                                szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
                                ogórek małosolny
                                 herbata miętowa
OBIAD:               Zupa ryżanka z pomidorami i natką pietruszki
                            Gulasz cielęcy
                               Kasza gryczana , buraczki gotowane
                            Kompot z jabłek
                             
Podwieczorek:    ciasto drożdżowe

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                               Wędlina , serek wiejski
                            Papryka zielona i żółta
                                herbata rumiankowa
                                                                                                                                                                          WTOREK
Śniadanie:               pieczywo tostowe żytnie, masło
                                   Ser gouda , wędlina
                                    kiełki  z brokuły , papryka czerwona
                                    Kakao ,herbata zielona
OBIAD:                      Zupa  barszcz ukraiński z białą fasolą
                                     Zapiekanka makaronowa ( makaron bez glutenowy ) ze szpinakiem
                                        kurczakiem grillowanym i sosem czosnkowym
                                         kompot  z mirabelek 
          
Podwieczorek:       Jabłko

Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                Wędlina ,pasta twarogowa  z warzywami
                                sałata lodowa           
                                herbata rumiankowa 
                            
ŚRODA
Śniadanie:           
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               dżem truskawkowy
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa  Krupnik z kaszą jaglaną
                             Paluszki rybne
                             ziemniaki , surówka z kiszonej kapusty
                           Kompot z jabłek
         
Podwieczorek: Krakersy

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,
                               Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
                           
CZWARTEK
Śniadanie:             owsianka na mleku 1,5%
                               bułka grahamka ,masło
                               pasztet drobiowy ,ser gouda
                               sałata , ogórek kiszony
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa  szpinakowa z jajkiem
                              klopsiki w sosie pomidorowym
                            Ryż brązowy , marchew z brokułą
Podwieczorek:    Gruszka

Kolacja:              Rogal drożdżowy , masło
                          Serek waniliowy
                          Dżem porzeczkowy
                          Herbata owocowa
                             

PIĄTEK
Śniadanie:             Kawa zbożowa
                            pieczywo mieszane ,masło
                           twarożek z ziołami
                           kabanosy , kiełki rzodkiewki , papryka żółta
                           herbata rumiankowa
                           
OBIAD:        Zupa ogórkowa z koperkiem
                       Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem
                       Kompot owocowy
        Podwieczorek:   Pestki słonecznika
   
Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
                         wędlina , pasta z łososia
                          kiełki brokuły , papryka czerwona
                           herbata miętowa


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz